18 enero
El streaming en las retransmisiones en directo nos ayuda a ahorrar costes

La utilització de streaming en les retransmissions en directe

El streaming va irrompre amb força en el món de les noves tecnologies i ho ha fet per ajudar-nos. Gràcies a aquesta alternativa, retransmetre qualsevol esdeveniment en directe està a l’abast de la mà no només de les grans empreses amb pressuposts abundants, si no també per tots aquells que han de decidir amb molt de compte on invertiran cada euro de la seva partida pressupostària. Amb l’ús de streaming en les retransmissions en directe podem arribar a una gran quantitat de gent a través d’Internet, que sense estar en el mateix espai físic poden rebre el contingut de l’esdeveniment. El seu abast potencial és enorme però per a que surti bé sempre hem de comptar amb equips i connexions professionals que duguin a terme la part tècnica sense cap problema.

Streaming: cerca la difusió al millor preu

La famosa frase de “les coses del directe” no hauria d’escoltar-se en cap esdeveniment que es retransmiteixi a través de la web. I per això hem de comptar amb l’equip més professional que ens puguem permetre. Afortunadament, en aquest cas no ha de ser necessari un desmesurat desemborsament si compares el cost de tenir que agar el viatge i l’allotjament de tots els assistents a una convenció convencional amb la inversió del streaming i l’abast del mateix. El lloguer d’equips per dur a terme un streaming de qualitat és bastant raonable considerant la massificació que poden obtenir les empreses pel desemborsament que els hi suposa. No per això hem de pensar que qualsevol cosa ens serveix. Tot i que pugui semblar que puguem muntar una retransmissió a través de la web amb qualsevol cosa que tinguem de per mà, aspecte molt lluny de la realitat. Quan utilitzem materials i connexions no preparades o de tipus amateus és quan es veu verdaderament que la qualitat d’un esdeveniment no és la que hauria.

Així doncs, en comptes de cercar a Google per fer-ho de qualsevol forma, sempre és millor acudir a professional que puguin donar una bona imatge de l’empresa. Això també és important en el que es refereix a les connexions. Quantes vegades hem sigut assistents d’un esdeveniment en streaming que no ha pogut suportar tantes connexions dels participants! Una cosa així, el número d’usuaris recurrents, l’hem de decidir amb responsabilitat quan realitzem la previsió de l’esdeveniment, ja que pot fer que tots els nostres esforços no serveixin de res i perjudiquin la nostra imatge.

Els 4 elements clau que influeixen en el preu del servei del streaming

Hi ha quatre factor que influeixen en el reu de contractació del servei del streaming sempre i quan la persona i/o empresa contractant tingui el contingut i el material audiovisual necessari (càmeres, ordinadors, etc.):

  1. Número de fonts a retransmetre:  en el streaming pot aparèixer només el directe de càmera o bé aquesta amb la presentació de Power Point per el seguiment dels usuaris per exemple. Com menys fonts hi hagi, menor serà el cost.
  2. Bitrate de vídeo i àudio: com més alta sigui la qualitat del vídeo i el àudio, més informació s’envia. Per tant, en el preu també es veurà repercutit.
  3. Usuaris concurrents: és el número d’usuaris simultanis que pot suportar la plataforma. El preu de 100 usuaris serà menor que el de 500 usuaris concurrents.
  4. Plataforma:on veure el vídeo del streaming: serà intern o extern?, amb canals adaptats a mòbils o no? Si la plataforma és interna el preu serà menor  si es volen adaptar els canals suposarà un increment del preu

 

La participació dels usuaris és possible

La opció de retransmetre un esdeveniment mitjançant streaming és molt interessant, ja que amb aquest ens estem estalviant uns costs multiplicant l’assistència de l’esdeveniment per un cost raonable. Per una banda, l’espai a llogar per dur-lo a terme no ha de ser tan gran ni ha d’haver tantes invitacions “físiques” a l’esdeveniment. Aquestes poden quedar reduïdes a certs grups que ens semblin més interessants d’acord amb la nostra estratègia i deixar la resta online.

Per altra banda, podem també podem fomentar la participació a través d’Internet, de tal manera que aquells que decideixin seguir l’esdeveniment online des de casa seva o des de la feina puguin participar enviant preguntes a través de la plataforma o de les diferents xarxes socials a la nostra disposició. En aquest cas serà necessari que hagi una o vàries persones dinamitzant l’activitat dels usuaris per generar engagement.

El streaming també ofereix altres característiques molt interessants com la autentificació dels usuaris per a que obtinguin contingut restringit, la visualització simultània del speaker i la presentació de Power Point, la traducció simultània, un segon vídeo per a les persones amb discapacitat auditiva, la descàrrega de material de suport i/o lectura complementaria i una enquesta al final de l’esdeveniment per conèixer l’opinió dels usuaris.

Una bona campanya de difusió del esdeveniment serà indispensable per a que aquest tingui un gran èxit online. Les xarxes socials són la clau; la difusió prèvia, durant i a posterior de l’esdeveniment ha d’estar present en l’estratègia de marketing per a que la repercussió de l’esdeveniment sigui notòria. No s’ha d’oblidar que una part important de les nostres noves conquestes es basaran en la difusió que haguem realitzat. El fet que puguem dir que cents o milers de persones han seguir un esdeveniment a través de la nostra retransmissió en streaming és molt meritori. Sens dubte, un fet que ens ajudarà a seguir tenint una bona participació en el futur. Per a tot això no hem d’oblidar mai utilitzar totes les nostres eines disponibles per fer arribar al nostre target la invitació a l’esdeveniment.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.