15 febrero

Tècnica del timelapse: captar l’atenció de l’espectador

La tècnica del timelapse perfecta per mostrar processos: la construcció u muntatge d’un esdeveniment, el procés d’elaboració d’una recepta, el moviment del sol durant el transcurs del dia, el tràfic de la ciutat… Són moltes les situacions en les que podem realitzar un timelapse atractiu i original, sobre tot ara que els últims smartphones del mercat ja incorporen aquesta funcionalitat en les seves càmeres. La realitat és que el timelapse capta la nostra atenció com espectadors.

Tot i així, volem tractar el tema d’una forma més professional, enfocada a l’ús que poden fer les empreses d’una tècnica tan efectiva com el timelapse en projectes audiovisuals.

No sempre resulta senzill integrar el timelapse en projectes audiovisuals, i en altres ocasions, potser que no resulti útil ni efectiu. Convé saber com podem exprimir aquesta tècnica per a que sigui vàlida.

Què buscquem amb la tècnica del timelapse?

Com hem comentat, la possibilitat de mostrar el pas del temps en un procés resulta captivador, i  això és precisament el que volem, captar i mantenir l’atenció dels espectadors. Els hem vist en multitud de making of, ensenyant com s’ha construït una instal·lació, com s’ha muntat un esdeveniment, el procés de disseny i fabricació, la construcció d’alguna gran infraestructura pública…

El timelapse també resulta una tècnica eficaç per produir vídeos corporatius i/o promocionals. El resultat és la sensació d’acceleració i, per tant, s’aconsegueix un efecte dinàmic que inevitablement crida l’atenció.

Per exemple, en la web de la teva empresa pots posar un timelapse en l’encapçalament. Serà una bona manera de mantenir als usuaris i que s’interessin per tot el que poden trobar a la pàgina. Un altre exemple és utilitzar-lo per mostrar el muntatge d’una conferència. No només et pots centrar en la construcció en sí, si no també mostrar l’arribada dels assistents i veure com l’esdeveniment va tenint forma.

Què necessito per fer un timelapse?

El material necessari per realitza un timelapse senzill pot ser relativament fàcil d’aconseguir. Tot i així, la tècnica necessària, l’experiència o el material per realitzar el timelapse més complexes, no tan.

En EIKONOS disposem de tot el material necessari per realitzar un timelapse professional amb travellings, varis angles, retolacions… Utilitzar vàries tècniques en un mateix timelapse et permetrà aconseguir efectes més professionals, cuidats i treballats.

A més a més, disposem de l’equip de professionals i tècnics experimentats per gestionar correctament els moviments, així com la qualitat d’imatge, llum, etc. Un timelapse mal realitzat serà una pèrdua de temps i també de diners per a la teva empresa. Per això és millor comptar amb professionals i material de qualitat. Així obtindrem el resultat esperat i inclús millor.

Per què no realitzar un vídeo directament i accelerat?

La resposta és senzilla, per la quantitat d’imatges per segon que el nostre cervell és capaç de processar i les conseqüències que això té en el resultat. En el cas de fer un vídeo en timelapse, el que es fa es muntar més imatges per segon, i el nostre cervell és incapaç de percebre-les totes.

En canvi, un timelapse fet amb fotografies mostra menys imatges, ja que les fotos es prenen en un interval de temps concret (cada 10 segons, cada 30 minuts, cada hora…) i mostren realment els canvis que s’han produït. Aquest és el timelapse original i ha de tenir l’efecte que normalment es busca. En l’encapçalament teniu un magnífic exemple de timelapse que mostra el creixement de les plantes.

El timelapse és una tècnica que està de moda en els projectes audiovisuals perquè és efectiva i atractiva. Si estàs pensant en realitzar un timelapse professional a la teva empresa, en EIKONOS t’ajuda posant al teu servei tot la nostra experiència i equips audiovisuals. Parlem!

Ver más sobre organización de eventos

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.