05 marzo

Repasem les novetats del Mobile World Congress 2019

Si hi ha un esdeveniment de referència en tecnologia mòbil en el món, aquest és el Mobile World Congress. Per sort, cada edició tenim l’oportunitat de poder veure de prop cap a on va el futur mobile. La seva seu a Barcelona fa que des de Eikonos no només participem com a espectadors, sino que ens involucrem també en fer-lo possible. I és tot un plaer.

Avui et portem un breu resum amb les novetats del Mobile World Congress 2019 que no et pots perdre.

 

El que hem après del Mobile World Congress 2019

 

La connexió 5G és una altra de les reines de la festa encara que ocorre una mica com amb els smartphones felxibles. L’esperem molt però arriba a poc a poc. Sembla que la velocitat que aportarà el 5G farà que canviïn moltes coses però les operadores estan encara en fase de desplegament, per la qual cosa no la tindrem en un curt termini a les nostres llars, oficines o mòbils. Ens mantenim a l’espera!

 

Els Smartphones plegables han estat la gran novetat del 2019. Tot i que ja havíem vist alguna cosa semblant en anys anteriors, sembla ser que les apostes de Samsung i Huawei van en serio. El Galaxy Fold de Samsung només es va poder veure en una vitrina. Una petita decepció per a tots els assistents que es van quedar amb les ganes de tocar i provar el model mal·laeble. Per la seva part, el mòbil flexible de Huwawei és el Mate X, exposat amb total hermetisme. En tots dos casos la sensació és que parlem de prototips i que cap de les marques es va atrevir a mostrar al món amb seguretat les seves noves creacions. No obstant això, van ser els grans protagonistes en els mitjans de comunicació i segurament els podrem veure a no molt tardar en el mercat.

 

La innovació en el sector audiovisual va venir de la mà de Nokia amb el seu model amb cinc càmeres. Inclou diversos sensors RGB i monocrom per a donar un toc professional a les imatges captades pels propis propietaris.

 

Però el MWC és molt més que mòbils. De fet, els cotxes del futur i les ciutats híperconnectades van tenir també el seu espai. No és d’estrenyar en un moment en el qual els cotxes elèctrics sense conductor i el car sharing envaeixen els carrers de les principals ciutats i es postules com una de les alternatives a seguir en els nous models de mobilitat. No només va estar present Seat amb el seu nou model elèctric. Els visitants també van poder tocar un Tesla i un McLaren completament autònoms. Sens dubte, era difícil marxar de la fira sense fer-te una foto amb semblants monstres.

 

El mateix ocorre amb l’internet de les coses, present en electrodomèstics i la domòtica, aplicable a showrooms, entre altres instal·lacions fixes. Aquest sector està molt pendent de la implantació del 5G que facilitarà la connexió de centenars d’elements en temps rècord encara que almenys trigarem un parell d’anys en poder gaudir-lo com ens agradaria.

 

© El País

 

Esperem amb ganes les novetats de la pròxima edició del Mobile World Congress! Preparats? Parlem!

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.