11 febrero

Què és i quina funció té el streaming de vídeos?

Streaming és un terme anglès que fa referència a la transmissió de dades de forma immediata. En relació al contingut audiovisual el streaming s’utilitza per la transmissió d’aquests mitjans, ja sigui àudio, vídeos o ambdós a l’instant.

L’avantatge del streaming és que elimina la barrera que d’haver de descarregar el contingut complet per poder visualitzar-lo. El streaming d’àudio o vídeo es descodifica i reprodueix immediatament o quan s’han transferit les dades suficients per iniciar la seva reproducció.

Es tracta d’una tècnica especialment útil en la transmissió d’esdeveniments de certa rellevància en Internet generant un públic virtual major que els assistents que poden estar de forma física en el mateix. Per aquesta raó els equips de streaming de vídeos juguen un paper rellevant en aquest procés de transmissió.

Els dos tipus de streaming

Existeixen bàsicament dos tipus de transmissió per streaming´:

1.- Streaming de descarga progressiva

En la transmissió de continguts per Internet, quan un arxiu de mitjans es troba en un servidor web, es “serveix! A l’igual que altres arxius basats en web tals com imatges, HTML i així successivament. Quan un usuari realitza una sol·licitud per visualitzar un arxiu, el servidor web començarà a enviar-lo complet. Gràcies al streaming, tan aviat com s’hagi descarregat suficients dades s’inicia la reproducció mentre es descarrega la resta de l’arxiu.

Una vegada descarregat l’arxiu, aquest queda emmagatzemat en el catxé de l’ordinador de forma que si l’usuari vol  tornar a visualitzar-lo, ho tindrà disponible de forma immediata (sempre i quan la catxé es troba habilitada).

2.- True Streaming

Aquest “true” en streaming en realitat significa que es reprodueixin les dades sol·licitades per l’usuari, però aquests no es desacarreguen, de forma que una vegada acabat el contingut, queda descartat.

El streaming de vídeo s’envia generalment a partir d’arxius de vídeos pregravats, però es pot distribuir com part d’una transmissió en viu. En una emissió en directe, la senyal de vídeo es converteix en una senyal digital comprimida i transmesa des d’un servidor web especial que és capaç de fer de multi difusió; és a dir, enviar el mateix arxiu a múltiples usuaris al mateix temps.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.