04 julio

Per què un vídeo en timelapse capta la nostra atenció?

Normalment, els vídeos amb format  timelapse aconsegueixen molta atenció i arriben a una gran audiència, però també necessiten temps, diners i personal qualificat. Com sabem, no deixa de ser un vídeo accelerat, però mai deixa de sorprendre. Per què els vídeos en timelapse criden tan l’atenció de l’audiència?

El vídeo en timelapse i el pas del temps

A ningú se li escapa aquest fet i per això els timelapse també s’utilitzen per realitzar vídeos promocionals, corporatius i/o anuncis. L’efecte que aconsegueix realment és extraordinari i s’ha de veure el transcurs del temps a gran velocitat, ens agrada.

Aquest pas del temps, que pot semblar imperceptible al nostre ritme, amb un timelapse s’aprecia clarament. Per això, aquest tècnica audiovisual resulta especialment útil mostren processos que en condicions normals no podem ni sabem apreciar.

Com un exemple val més que mil paraules, al inici de l’article podeu veure el vídeo en timelapse que vam realitzar durant el muntatge de les instal·lacions per la Final Six de Waterpolo que es va celebrar a Barcelona el 2014. Veure tan clarament aquest procés de construcció, així com altres processos com el temps, el creixement d’una planta, etc. és el que ens crida l’atenció dels timelapse.

Una tècnica que està de moda

El vídeo sempre ha sigut un vehicle perfecte per comptar històries gràcies a la combinació de dos elements audiovisuals la imatge i el so. Aquesta combinació és la que ha convertit el vídeo en el que és avui en dia.

Tot i així, el timelapse funciona de forma diferent. El format accelerat genera un efecte realment hipnòtic i d’aquí la seva efectivitat en creacions promocionals.

Per altra banda, les regles del so que s’apliquen tampoc són les mateixes ja que no s’utilitza el so directe acceleren en sincronia amb la imatge. En aquests casos tenim dos opcions. La primera és fer servir una part del so capturat, sense editar ni accelerar, que mostri l’ambientació del que es veu en la imatge. La segona és reemplaçar el so ambient per música.

Tot i la falta de so directe i amb una velocitat més accelerada de lo normal, el timelapse permet seguin una història, un guió. Més enllà del fet de que és increïblement bonic, la perspectiva que s’aconsegueix ho converteix en una espècie de vista omniscients, com si estiguessis veient el món passar des de lluny.

La perspectiva és el que realment ens crida l’atenció, aquesta sensació de que el món transcórrer a un ritme diferent. Per això és pel que s’ha convertit en una tècnica molt utilitzada.

Els costs VS els beneficis del timelapse

És important tenir en compte que el timelapse requereix paciència, i que per aconseguir un minut de vídeo en timelapse es necessites  hores de feina (en el nostre blog ja hem escrit un article amb consells per realitzar un timelapse). Per sort no necessitem hores de material gravat, però sí hem de configurar els equips per que realitzen les captures necessàries en un plaç de temps determinat per aconseguir l’efecte accelerat.

A més a més, a vegades es convenient utilitzar diferents càmeres per aconseguir varis punts de vista del mateix procés, i inclús capturar plans més curts dels tècnics treballant o els obrers construint.

Aquest fet fa que el timelpase es faci a poc a poc, amb una bona planificació, un bon equip de professionals i el material audiovisual idoni. Amb aquests factors sembla que els costs del timelpase siguin extremadament elevats. Si bé és cert que hi ha tècniques més econòmiques, mai donen tan bons resultats com aquesta. De totes aquestes formes, els avantatges de gravar un vídeo en timelapse sempre han de ser majors als costs reals i potencials.

A EIKONOS som experts en tecnologia audiovisual i la nostra experiència ens confirmar l’èxit que sempre tenen els vídeos en timelapse. Si estàs pensant en realitza un vídeo amb aquesta tècnica per arribar a una gran audiència, online sobre tot, consulta’ns i estarem encantats d’ajudar-te.

Per acabar, us deixem amb aquesta meravella de vídeo en timelapse que sembla pura màgia. No creus que s’aconsegueix un efecte realment hipnòtic?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.