23 julio

Els millors equips de so professional per a esdeveniments exteriors

Quan toca llogar un equip d’àudio professional per a utilitzar en un esdeveniment exterior, hem de tenir un compte diversos aspectes.


D’una banda, hem de definir si el recinte és cobert, semi cobert o a cel obert, així com les seves dimensions, nombre de taules i cadires i la seva distribució, si en el mateix hi ha columnes i l’altura del sostre. En general, quan no es tenen en compte aquestes circumstàncies, no triem els equips de so més adequats, fet que posteriorment dóna lloc a problemes tècnics o mala acústica durant l’esdeveniment.


En un esdeveniment exterior hem de prevenir qualsevol circumstància, no deixar res a l’atzar i confiar en un equip tècnic que ens doni el suport de principi a fi, fins al desmuntatge. D’aquesta manera, tindrem la garantia que en cas d’averia o fallo de l’equip, comptem amb l’ajuda d’un expert per a resoldre’l sense dramatismes.


Pel que fa als equips d’àudio per a exteriors i els requeriments d’uns i altres, vénen determinats sobretot pel contingut de l’esdeveniment i l’audiència. No serà el mateix arribar a 50 persones que a 2000 o a 15000. En la mateixa línia, tenen requeriments diferents un congrés corporatiu, d’un esdeveniment esportiu o un gran festival de música.

Sistemes Line Array, un equip d’àudio professional

De fet, per als grans concerts se solen utilitzar Sistemes Line Array, que agrupen altaveus de dos tipus diferents i, generalment es pengen en l’estructura principal.


Els sistemes Line Array a simple vista apareixen com un conjunt d’altaveus col·locats els uns sobre els altres. A nivell tècnic, estan interconnectats per a convertir-se en una potent caixa de música. De fet, és habitual veure’ls en festivals davant dels escenaris principals. Gràcies a ells, s’aconsegueix que el so de les bandes arribi a totes les parts del recinte de forma uniforme en quant a pressió acústica, permetent així, que tant les persones que estan a prop com les més allunyades o en els laterals, gaudeixin d’una acústica de màxima nitidesa.

Confia en equips professionals

Si en el teu cas tens planificat organitzar un esdeveniment en exteriors que requereixi de sonorització, et recomanem confiar en empreses professionals com Eikonos, en la qual oferim un servei integral que cobreix totes les necessitats. Des de la planificació, elecció d’espai, lloguer de material, muntatge d’equips i suport durant l’esdeveniment amb personal amb més de 30 anys d’experiència.


També, ens encarreguem del reforç sonor d’un esdeveniment. Ens referim amb això als micròfons, amplificadors, cables, processadors, etc., dins d’un recinte.


Si per exemple es durà  a terme un esdeveniment en un espai totalment descobert o obert, el so pot patir una gran atenuació amb la distància i quan s’arriba a doblar aquesta distància, només ens quedarem amb una quarta part del so que es tenia. És per això que es requereix d’un equip de so professional potent i que doni bons resultats. No ens servirà arriscar en el moment perquè llavors ja no tindrem marge de maniobra.

Busques assessorament?

Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.