04 agosto

Els mappings audiovisuals més impactants i les seves claus

Els mappings audiovisuals per definició han de ser impactants, espectaculars. No hi ha esdeveniment que ho empri i no acabi de sorprendre amb les seves projeccions sobre façanes, auditoris o superfícies exteriors. És sense cap dubte un dels espectacles audiovisuals més sorprenents i que millors resultats donen per retenir i recordar un esdeveniment.

És per això, pel que el mapping és la manera perfecta de conjugar l’art i publicitat, i un reclam més que efectiu. En la retina de tots aquells que han tingut l’ocasió d’assistir a les festes de la Mercé poden recordar el realitzat en la font del parc de la Ciutadella, on no només es jugava amb les formes d’aquesta icònica font, si no que servia d’escenari per tota la representació del llac els cignes. De la mateixa manera que els assistents no s’oblidaran del 50è aniversari de la prestigiosa firma de moda Pronovias amb l’espectacular mapping que servia d’escenari de fons a la desfilada, o el que vam dissenyar per El CERN, l’Organització Europea per a la Investigació Nuclear situat a Suïssa. Quines van ser les claus de l’èxit d’aquests esdeveniment.

Aprofita els contorns 

Quan els mappings audiovisuals es realitzen en l’exterior, normalment s’aprofiten com superfícies de projecció un edifici emblemàtic o de bellesa singular. Aquests edificis no han de servir només d’escenari o pantalla, si no també potenciar les seves formes i que quedi alçat durant la projecció.

És per això pel que un correcta il·luminació dels contorns de l’edifici i dels seus elements més destacables durant part de la projecció ho converteix en protagonista lluint més espectacular que mai. També servei el destacar el relleu d’aquests monuments per jugar amb els seus elements, recargolant-los, canviant-los de posició, etc.

Aquesta clau és aplicable també en escenaris més enllà dels monuments d’aquests: unes columnes, escalinates, finestres i altres elements d’una escenografia són perfectament vàlids per a que serveixin per diferenciar al mapping d’una projecció i es pugui jugar amb aquests elements.

Juga amb la il·luminació 

L’èxit dels bons mappings audiovisuals no resideix únicament en projectar una història o un joc d’elements audiovisuals sobre una façana o un escenari. L’èxit resideix en la interactivitat: com submergeixo a l’espectador en la història i com li indico i destaco on ha de fixar l’imatge.

Que el públic no es sentí com simples espectadors i es submergeixin en la historia, que interactuí, és una de les claus per l’èxit d’un mapping.

Què il·lumino i què deixo a les fosques en tot moment serveis per aprofitar tots els recursos de l’espai. És vital per això que el mapping no es realitzi a la llum del dia ni en espais que no permetin una total foscos quan sigui oportú. El control total de la il·luminació ha de recaure en els tècnics. 

No despistis l’escenografia i la història

Insistim: s’ha de diferenciar una projecció d’un mapping. Una projecció és lineal, marcat i limitat a l’espai dedicat per fer-lo. Un mapping audiovisual és un joc continu i que vas més enllà de la pantalla o del que s’utilitzi com escenari, que trenca les formes i crea altres de noves.

El que sí poden tenir en comú ambdues tècniques i que s’ha de potenciar és el fet de voler comptar una història, narrar. Per a que el teu mapping sigui el més efectiu possible i es vinculi a la teva empresa o marca amb ell, s’ha de saber integrar en la història junt amb l’escenari en el que es projecta.

Complementa imatge i so

No només els mappings, si no també qualsevol esdeveniment audiovisual, com el seu propi nom indica ha d’integrar imatge i so a la perfecció. No deixis que només el que ven els ulls porti la força de la narrativa. Complementa-ho amb una ambientació i un so que  evadeixi a l’espectador de la resta de l’entorn i el submergeixi de ple en la història sense més distraccions que de les que li vulguis oferir.

Aquestes quatre claus ajuden a l’èxit d’un mapping audiovisual, però ha d’haver altres factors a tenir en compte que completin l’experiència audiovisual i aprofiti al màxim les possibilitats de la projecció. Fet que des de Eikonos assegurem amb el nostre equip d’experts que amb total seguretat li oferiran un resultat diferent, innovador i memorable en el seu vídeo mapping.

Parlem-ne!

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.