14 agosto
cómo hacer un timelapse

Guia bàsica: cinc passos per fer un bon timelapse professional

Una de les tècniques que ha agafat força en els últims anys i amb la qual ens topem gairebé sense adonar-nos en pel·lícules, curtmetratges, videoclips, documentals i tot tipus de formats audiovisuals és el timelapse.

Es tracta d’una tècnica que simula un pas accelerat del temps, mostrant un període extens en un vídeo de curta durada. Són els típics vídeos que circulen sovint en xarxes socials sobre el tràfic o moviment a les grans ciutats, el muntatge o desmuntatge d’estructures, escenaris, festivals; l’evolució en la construcció d’edificis o una posta de sol.

No cap dubte de la seva potència a nivell estètic i per això no és d’estranyar que el seu ús s’hagi estès a les gravacions que fem, fins i tot, amb el mòbil. En el cas dels vídeos corporatius, promocionals i altres vídeos publicitaris, s’ofereixen tant un alt impacte com una gran capacitat de captar l’atenció que no mereixen la pena deixar passar de llarg.

Amb el pas dels anys el timelapse s’ha sofisticat, incloent tècniques ja conegudes de vídeo com la desceleració de la imatge, els travellings, el stop motion, etc. Ara es juga, per exemple, amb el canvi de velocitats en la reproducció.

Però, sabem com fer un timelapse de qualitat professional? Des de l’equip d’Eikonos et portem alguns consells perquè el resultat dels teus vídeos no passin desapercebuts.

 

guia per fer un timelapse

 

Per què escollir un time-lapse?

Com comentàvem, aquest format aconsegueix atraure al públic gràcies a l’impacte que s’aconsegueix amb les seves imatges. A més, una de les seves grans avantatges és que pot mostrar o explicar esdeveniments de llarga durada en un simple cop d’ull.

El timelapse no funciona en tots els projectes audiovisuals però, en el cas dels esdeveniments, és una gran eina per mostrar el seu desenvolupament, el com es va fer, el muntatge del mateix, etc.

 

Tenir clara la idea

Una de les coses més importants a l’hora de desenvolupar un timelapse és tenir clar el concepte que volem transmetre, la idea. No és el mateix explicar la història i valors d’una marca que presentar una novetat comercial. Es tracta de conceptes diferents i, per tant, l’enfocament ha de ser diferent.

 

Ubicació de la càmera

En el timelapse la càmera es fixa en un punt concret o es realitza un travelling hiperlent. Haurem de valorar què volem mostrar, el que passarà dins del quadre en qüestió, el punt de vista, la il·luminació i els diferents aspectes. Una vegada que comenci la gravació no hi ha marge d’error, encara que aquí t’oferim més consells per fer un timelapse perfecte, per si t’animes a fer-ne un.

 

Configurar l’equip

Al fil de l’anterior, hem de decidir quina és la correcta exposició de la càmera, l’obertura del diafragma, els intervals de temps en els quals es faran les imatges, etc. Molt a tenir en compte la durada i el possible canvi de condicions lumíniques, sobretot en exteriors.

 

Postproducció

Per descomptat en la línia del nostre objectiu i del concepte a transmetre haurà d’anar el muntatge, els efectes, la música, els gràfics. Els productes audiovisuals són un puzle de moltes peces que actuen com a una única per transmetre un determinat missatge, emoció o explicar una història amb un valor o significat.

 

Necessites més informació sobre com fer un timelapse? T’agradaria fer ús d’aquest format en el teu nou projecte i busques un equip professional que s’encarregui d’ell? Parlem!

 

EIKONOS creación de contenidos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.