30 junio

Té futur la realitat augmentada?

El concepte de realitat augmentada ha existit des de fa molts anys. Tot i així, molts professionals i experts en el sector s’han mantingut bastant escèptics en relació a les aplicacions d’aquesta tecnologia a la nostra vida quotidiana.

Els avanços tecnològics en la potència de processaments dels smartphones i el cada cop un major ús dels serveis de localització basats en GPS, han empès la realitat augmentada de nou, aconseguint ser el centre d’atenció en els últims mesos.

Essencialment, la realitat augmentada descriu la forma en que un dispositiu (amb una càmera del stamartphone, complements com les desaparegudes Google Glass, o un sensor de moviment en un videojocs) utilitza una aplicació per “veure” el món real que ens rodeja, i les cobreix amb característiques augmentades.

Aquestes característiques augmentades estan orientades a agregar valor a l’experiència de l’usuari d’un entorn físic

Per tant, trobem multitud d’usos, aplicacions i avantatges de la realitat augmentada. Podríem passejar per un jardí botànic i a través de la realitat augmentada, conèixer més informació de les espècies que veiem, els seus orígens, el tipus de vegetació… o també resulta molt útil en esdeveniments audiovisualsmillorant l’experiència dels assistents amb la informació interactiva.

Les organitzacions estan buscant sèriament com poden adoptar realitat augmentada en termes de compromís amb el client, el producte, la presentació de serveis i optimització de back office. Molts creuen que la realitat augmentada pot ser en realitat la clau per un millor futur digital: donar-nos formes més immersives per treballar, jugar, aprendre i col·laborar.

 Esperem veure com la realitat augmentada es converteix en un concepte habitual que barreja el món físic i el món digital en noves formes fascinants.

Aquests poden ser exemples simplistes només per obrir l’apetit, tot i així, les possibilitats de realitat augmentada són literalment il·limitades. En els pròxims anys segur que veiem aplicacions en el nostre dia a dia de la realitat augmentada, i les empreses troben aplicacions també pels seus esdeveniments.

Les 3 aplicacions de la realitat augmentada

Avui en dia, des de EIKONOS podem preveure 3 aplicacions de la realitat augmentada que veurem com es fan realitat abans de 5 anys:

1.- La manera en que consumim informació

Imagina que visites una biblioteca o museu i pots tenir informació a l’instant de les obres i novel·les que més t’interessen, inclús mantenir una “conversació” amb personatges ilustres de la història o transportar el món que et rodeja a una època passada.

2.- Marketing captació de clients

La superposició de nous serveis digitals en entorns minoristes obra una sèrie de noves possibilitats per a les organitzacions per adaptar els productes als sus consumidors.

3.- Funcions operatives dins de l’organització

Les empreses ja estan trobant maneres d’utilitzar la realitat augmentada en la seva cadena de subministra, logística i entorns d’emmagatzematge.

La realitat augmentada obre a gran quantitat de possibilitats molt interessats i que amb el temps tindran una gran influència en les empreses. A mesura que aquesta tecnologia segueix guanyant impuls, les companyies estaran en una posició única per ajudar a esculpir el futur en el que viurem.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.