23 junio

Factors a tenir en compte per muntar esdeveniments a l’aire lliure

Estem en època estiuenca i, per tant, en el temps perfecte per realitzar esdeveniments a l’aire lliure. Quan localitzem un esdeveniment a l’aire lliure ens trobem amb una sèrie de factors positius però també hi ha dificultats respecte a un recinte tancat.

Per a totes aquestes possibilitats que es generen en els esdeveniments a l’aire lliure s’ha d’aprofitar al màxim, s’ha de tenir en compte certs factors que ens ajudaran a que l’esdeveniment arribi a tots els públics en les millors condicions.

Una il·luminació perfecta per a cada moment del dia

Pot haver esdeveniments que solen durar tota una jornada, un període que avarca des de les hores de màxim sol fins a la nit. Per aquest motiu, convé tenir en compte que segons l’hora del dia, ens convé un tipus d’il·luminació concreta. A mesura que la llum natural disminueixi adequarem la il·luminació progressivament de l’ambient en funció de l’espai. En el cas de que existeixi molta llum natural, il·luminarem en blanc només les zones que realment ho necessitin, i en color quan no existeixi llum d’aquest tipus.

La llum ben aprofitada, ja sigui natural o artificial, serveix com a font de sensacions. En un moment donat, un capvespre pot aportar una llum natural que no hauríem de desaprofitar tenint en compte l’ús del àrea i l’equip d’il·luminació. 

Un so adequat en cada espai

Per a que cap espectador perdi detall del que succeeix en l’esdeveniment, l’equip de so ha d’estar present en tots els espais que haguem habilitat sempre i quan l’ús del mateix ho requereixi. Per exemple, música d’ambient amb volum moderat en el cas de tractar-se d’un còctel, música elevada en concerts, etc.

Per altra banda, el so ha de ser conseqüent amb la capacitat d’assistència de cada espai i la pressió acústica adequada per a cada ús, també s’ha de tenir en compte els espais amb acústiques que dificultin la sonorització.

Pantalles per un seguiment continu 

Per la mateixa raó per la qual el so és fonamental per a que no es perdi detall de l’esdeveniment, ho són les pantalles que retransmeten el que succeeix en cada espai.

En el cas dels esdeveniments a l’aire lliure, les pantalles led ens ofereixen les millors solucions per a que visibilitat, brillantor i contrast no es vegin compromesos en cap moment. Tot i que s’ha de tenir en compte altres factor com: l’altura de la instal·lació, les mesures i e número de pantalles, tenint en compte la superfície i el número d’assistents. En aquest article sobre les pantalles led per a esdeveniment d’exteriors es detalla les especificacions a considerar perquè tot surti perfecte en el nostre esdeveniment i així transmetre-ho als assistents.

A Eikonos tenim una àmplia experiència en organtizació d’esdeveniments a l’aire lliure, així com els millors equips d’imatge, llum i so per a que tots els convidats gaudeixin dels millors serveis que pots posar a la seva disposició. I no t’oblidis que no tot és seguir un escenari: l’esdeveniment no ha de ser únicament una presentació… Aconsegueix que els teus assistents visquin una experiència cuidant al màxim els detalls tècnics!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.