06 marzo

Esdeveniment propi o instal•lació corporativa en fires: com aconseguir millor la audiència?

La decisió de realitzar un esdeveniment corporatiu o un stand en fira depèn en gran part dels objectius que tinguis, i és important aclarir que fer ambdues accions no són excloents; és a dir, pots participar en una fira, però també organitzar un esdeveniment propi. La teva estratègia i objectius t’ajudaran a decidir quina de les dos opcions (o ambdues) necessites.

La dimensió de la fira: ¿val la pena participar?

Si valores participar com expositor en una fira amb una instal·lació corporativa, és necessari que sàpigues aquest esdeveniment en profunditat per saber realment quina repercussió té i com pot això ajudar-te en el teu negoci. Cada any es celebren centenars de fires i congressos en el nostre país, però no tots tenen ni la mateixa repercussió i ni el mateix impacte. Abans de llençar-te a un d’ells, assegura’t de que els efectes en la teva empresa seran sempre positius.

No ens referim a participar únicament en esdeveniment de grans dimensions i de repercussió mundial, com el Mobile World Congress que s’ha celebrat aquesta setmana a Barcelona. La clau està en escollir la fira dirigida al públic que ens interessa i a partir d’aquí, començar a treballar en el teu stand i en les activitats o esdeveniments que vols organitzar o en els que vols participar dins d’aquest programa. 

Què implica organitzar un esdeveniment propi?

Has de tenir en compte que organitzar un esdeveniment propi té com a conseqüència no comptar amb la publicitat i el marketing que sí tenen esdeveniment i fires ja consolidats, així com la seva capacitat d’atracció. Això implica un risc i és que, si no saps organitzar i planificar les teves estratègies de promoció adequadament, potser que no aconsegueixis l’assistència que esperaves, i amb això el teu esdeveniment es vegi abocat al fracàs o inclús a la cancel·lació.

De fer-ho correctament, aquest tipus d’esdeveniment propi aporten una millora important de la imatge de la marca i, per tant, complir un objectiu important: augmentar la notorietat i els potencials clients.

Què has d’incloure en el teu pressupost?

Per a qualsevol de les dos opcions has de necessitar una inversió, que serà major o menor depenent de varis factor. Com sempre, el pressupost és un dels grans condicionants i de ell dependran com serà el teu esdeveniment propi o la teva instal·lació corporativa en fires.

Si optes per participar en una fira, la major inversió la destinaràs al disseny i muntatge de la teva instal·lació o stand corporatiu en tots els mitjans audiovisuals necessaris i adaptats a l’espai disponible. Tot i així, també has de comptar amb les despeses de participació com les taxes que has de pagar a l’esdeveniment en sí, el lloguer de l’espai reservat dins de la fira o els subministres requerits.

Si per el contrari vols organitzar un esdeveniment propi, dependrà molt de les teves expectatives i dimensions que vulguis aconseguir, però en el teu pressupost has de comptar amb el lloguer de les instal·lacions amb tots els subministres, el lloguer dels equips audiovisuals necessaris, les despeses derivades de l’organització…

El millor és realitzar una llista amb avantatges i inconvenients de cada un dels casos, valorant tots els punts i temes que hem comentat. Tot i que sembli absurd, t’ajudarà a veure de forma clara quines opcions seran més avantatjoses per a la teva companyia, tenint en compte els teus objectius i pressupost.

Tant si necessites ajuda per equipar el teu stand corporatiu amb equips audiovisuals; com si busques assessoria en el loguer d’equips audiovisuals pel teu esdeveniment, a EIKONOS treballem per oferir-te sempre les millors solucions audiovisuals. Si ho necessites, compta amb nosaltres. Parlem!!

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *