07 junio
Diseño audiovisual de stands para ferias

Els recursos audiovisuals a les fires, una aposta segura

Una de les eines de promoció més potents per una empresa són sense dubte les fires. No obstant, abans d’emprendre aquest viatge és necessari conèixer tots els recursos al teu abasta ja que les eleccions que prenguis durant el procés, marcaran les diferències de l’èxit que puguis tenir en la fira.

I quan parlem del procés ens referim a tot el treball previ a la celebració de l’esdeveniment. Per exemple, el primer pas, i potser el més important, és definir quines són els teus objectius, i per això has d’escollir bé en quina fira o fires vols participar i valorar: si és factible, si encaixa en el sector i si atreu al teu públic objectiu.

Pots consultar online un llistat o calendari de fires que permet filtrar-les per sector, països o ciutats. I no temis demanar consell o referències sobre les diferents fires.

El segon factor a tenir en compte és l’aparença: com vols que et vegin. I en una fira, la major targeta de presentació és el teu stand. Però no t’espantis, només a Barcelona pots trobar centenars d’empreses dedicades al disseny i a la construcció de standsamb opcions per tots els gustos – i butxaques –.

Marcar la diferència

Si el nostre objectiu principal és atreure al públic al nostre stand, hem d’oblidar-nos de les posades en escena habituals, que no ofereixen res de nou al públic. El nostre millor aliat en l’actualitat és la tecnologia, els recursos audiovisuals. De cop, se’ns presenta un nou ventall de possibilitats que ens permet, no només millorar l’experiència de l’usuari, si no allargar-la més enllà de la celebració de la fira.

De què es tracta quan parlem de recursos audiovisuals? 

La pròpia paraula ens ho diu, són aquells en els que predominen la imatge (fixa o en moviment) i l’àudio (so, música). Però amb la revolució tecnològica i digital, aquests recursos cada cop són més variats, més sofisticats i més divertits. I sobretot en un fira, les pantalles com a suport audiovisual, juguen un paper imprescindible.

La pantalla posseeix en sí mateixa un poder hipnòtic i d’atracció, i si ja era així quan la seva única finalitat era mostrar, imagina ara que podem tocar-les i interactuar amb elles: pantalles tàcnics, tecnologia 3D, realitat augmentada…. Cada dia apareixen nous recursos i de fet, a Barcelona tenim la sort de ser testimonis de molts d’aquests avenços gràcies a la celebració d’esdeveniments internacionals de la magnitud del Mobile World Congress.

Altre fires importants relacionades amb la tecnologia i els recursos audiovisuals pels esdeveniments són el Saló BIT i el Saló Afial, a Madrid; o IBC a Amsterdam, entre d’altres.

Recorda, els 3 passos que definiran l¡èxit de la teva participació en una fira: definir objectius (escollir bé la fira/es on vols participar), prestar atenció a la teva carta de presentació (el teu stand), marcar la diferència (recursos audiovisuals).

No és emocionant saber que el límit està a la teva imaginació?

eikonos-cta-audiovisuals-per-stands

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.