29 octubre
diseño gráfico para crear la imagen de un evento

La importància del disseny gràfic per a crear la imatge d’un esdeveniment

Cada esdeveniment té la seva personalitat. Per assolir els objectius que ens marquem hem de definir quin missatge volem transmetre i quina imatge gràfica volem utilitzar per a aquell esdeveniment en concret.

Aquesta serà la manera més professional per a fer arribar el nostre missatge de forma clara i amb estil. Avui us portem alguns consells de disseny gràfic per a esdeveniments que has de tenir en compte.

La influència del disseny gràfic en l’èxit d’un esdeveniment

Tot esdeveniment té la seva identitat i darrere d’aquesta existeix una estratègia que requereix la tasca de professionals especialitzats. En algunes ocasions comptarem amb departaments de disseny interns i en altres contractarem els serveis d’una agència externa. Sigui com sigui, cada decisió que prenguem en aquest àmbit repercutirà directament en la percepció de la nostra marca per part de l’audiència i, conseqüentment, en l’èxit de l’esdeveniment.

Tot i comptar amb un manual d’estil que reculli les pautes d’ús d’imatge i elements gràfics de l’empresa, en cada esdeveniment podem deixar fluir la creativitat i apostar per tipografies, colors i conceptes al marge de la imatge corporativa.

Precisament pel fet que es tracta d’un esdeveniment en concret en el temps i amb un objectiu específic, hem de treballar el disseny de manera que ens ajudi a assolir les metes que ens marquem. Hem de tenir en compte el nostre target; si és de caràcter lúdic o professional, l’estacionalitat o fins i tot si és un acte privat, tancat o a l’aire lliure. Tots aquests elements influiran en com podem treballar la imatge d’aquest.

Tenint en compte això: la imatge gràfica d’un esdeveniment ha de comptar amb:

  • Disseny del naming i dels logos propis de la cita.
  • Aplicacions dels mateixos als diferents elements.
  • Senyalística i compliment de les normatives exigides a cada espai.
  • Definició de canals de comunicació i informació que s’utilitzaran a l’espai i com la identitat creada es veurà reflectida en aquest.
  • Equip professional que s’encarregarà de fer realitat la idea que tens al cap. Imaginar està molt bé però l’execució de la imatge del teu esdeveniment corporatiu exigirà moltes hores de feina i l’experiència de professionals que estiguin habituats a treballar en aquest tipus de context i els timings que acompanyen l’organització d’esdeveniments.

Així mateix, para atenció a detalls com ara que la teva agència entengui la teva audiència, conegui les seves pautes de comportament i estigui al dia de tendències i tecnologies per a que la teva marca tingui la garantia d’apostar per una imatge que realment tingui la capacitat d’impactar. El seu know how també serà rellevant a l’hora de buscar col·laboradors i patrocinadors.

Durant tot el procés, no oblidis mai el motiu pel qual la companyia ha decidit muntar l’esdeveniment que estàs organitzant. En molts casos hi ha una finalitat comercial, en altres lúdica, informativa… sigui com sigui s’ha d’aconseguir una concordança entre el missatge que es vol mostrar i el disseny gràfic per a crear la imatge de l’esdeveniment.

T’agradaria comptar amb un pressupost personalitzat? Parlem-ne!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.