23 diciembre
domótica en los contenidos interactivos para exposiciones

Com ajuda la domòtica en els continguts interactius per a exposicions

És probable que no estiguis familiaritzat amb el terme domòtica. Es tracta d’una paraula relativament nova que poc a poc s’està expandint entre els habitatges i suposa un gran avançament en quan a comoditat i confort per a les nostres cases.

La domòtica és la connectivitat dins de l’habitatge; un sistema d’automatització que connecta en una mateixa xarxa els aparells electrònics, els electrodomèstics, els sistemes d’il·luminació i de seguretat, etc. d’aquesta manera, tota la tecnologia de l’habitatge està relacionada i es pot programar i utilitzar a distància des d’una aplicació del teu Smartphone, per exemple. El que també s’ha anomenat “el Internet de les coses”.

Com s’aplica la domòtica en exposicions?

En un museu, no demanarem als assistents que controlin la temperatura, però si parlarem de continguts interactius, la domòtica pot servir per oferir una experiència diferent.

Ja hem vist en altres articles, com es poden integrar els continguts interactius per a exposicions, involucrant a l’espectador en allò que veu i podent modificar d’alguna manera la pròpia exposició. Passar de l’espectador passiu a l’actiu ja és un gran pas en alguns museus i exposicions amb continguts interactius que suposen un gran al·licient i que milloren l’abast dels objectius que es cerquen. Una cosa realment útil en museus i exposicions dissenyades especialment per a un públic infantil que necessiten reclams per a no sentir avorriment i “aprendre jugant”.

Les opcions de connectivitat que ofereix la domòtica és el que es pot aplicar en una exposició amb un alt component interactiu. Així, es poden connectar diferents part de l’exposició per a que es comuniquin entre elles de manera que quan un assistent interactua modificant un component, de manera automàtica, l’exposició es modifica y s’adapta a la nova situació.

Evidentment, parlem d’aspectes virtuals o que es poden modificar amb relativa facilitat. No podem pensar (encara) en hologrames o complexes sistemes mecanitzats que canviïn completament l’esplai. No estem en una pel·lícula de ciència ficció.

Però sí es poden aconseguir sistemes audiovisuals connectat que a més interactuïn entre ells i puguin modificar alguns aspectes d’allò que s’exposa.

Unir la domòtica als continguts interactius per a exposicions resulta una fórmula eficaç per aconseguir resultats impactants. A EIKONOS ajudem a aconseguir-ho. Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.