15 octubre

Brand Experience: una tendència en Showrooms per a empreses

El Branding engloba el conjunt d’elements que fan referència a una marca. Junts formen la seva identitat i la imatge que tant clients com audiències perceben d’aquesta: la Brand Experience.

Quan parlem d’aquests elements ens referim al logo i les tipografies, les creativitats publicitàries, el to dels nostres missatges, les botigues, com atenem al client, fins a cada detall dels showrooms.

Aprofundint una mica més en aquests darrers, avui analitzem la relació entre les últimes tendències en showrooms i la Brand Experience.

Com crear un record de marca a través de la Brand Experience

Un bon branding facilitarà el fet que la nostra marca tingui personalitat i es diferenciï de la competència. En definitiva, que sigui reconeixible.

Però, com fer el salt de crear una marca sòlida per a construir experiències que realment posicionin la nostra marca a un altre nivell? Es tracta d’un procés complex, divertit, creatiu, arriscat… i molt emocionant. Per on comencem?

  • Definir l’audiència de la companyia: hem de saber qui és el nostre públic, no d’una manera genèrica i etèria, sinó concreta i basada en dades. És el primer pas per a dibuixar una estratègia de branding a curt, mig i llarg termini. Tot el que ens desviem respecte a aquest punt pot afectar el negoci de manera negativa i, per descomptat, també al nostre pla de Brand Experience.
  • Autenticitat: un dels punts que més valoren els clients d’una marca és que sigui autèntica, genuïna, amb els seus punts forts i, per què no, les seves mancances. És un dels elements que ha fet que les marques confiïn en els influencers, per la potència d’una conversa espontània. Transmet aquest matís que et fa únic en un showroom, el millor espai per sorprendre un client.
  • Consistent: no serveix de res que venguis determinats atributs en pamflets, la teva pàgina web o xarxes socials si aquests no s’apliquen en el dia a dia del producte o servei que ofereixes. L’honestedat es cotitza alt però no hi ha res que generi més engagement en l’audiència que una marca humanitzada en la qual el tracte personal estigui per sobre de tot.
  • Genera experiències: crea moments únics a través de la publicitat, el màrqueting i la comunicació. És important recórrer al factor sorpresa per a que el nostre missatge impacti com desitgem en l’audiència. La creació de continguts específics en mapping o projeccions 3D en són un bon exemple.
  • Showrooms amb continguts interactius: convida la teva audiència a participar en l’evolució de la teva marca. Inclou-ne pantalles i suports que facilitin que deixin la seva opinió, juguin i surtin del teu showroom amb la sensació d’haver viscut una experiència diferent.
  • Missatge fàcil d’entendre: en un entorn de comunicació massiva com en el qual vivim, hem de ser capaços de comptar amb un claim que transmeti al públic el que som, la nostra essència. No és fàcil simplificar en una sola línia el que és una companyia; així que sempre que ho necessitis sol·licita el suport d’una empresa experta en Brand Experience i showrooms com Eikonos.

Vols més informació? Parlem-ne!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.