Els aftermovie són el recurs audiovisual que triomfa en esdeveniments audiovisuals i festivals des de fa uns anys. Es tracta d’un vídeo resum que recull els millors moments de la cita des del seu inici, incloent fins i tot el muntatge, fins al seu tancament.
La seva força visual és molt important i, a nivell de marca, ofereix diversos avantatges que no poden passar desapercebudes.
Per què incloure aftermovies en el pla de comunicació i màrqueting de qualsevol esdeveniment
Els aftermovie per a festivals de música són un viu exemple d’un viatge en el temps dels millors records dels festivalers. Gràcies a ell –encara que sigui per uns minuts- arribem a escapar-nos i transportar-nos a aquells moments feliços.
Impressiona l’esforç que fan alguns organitzadors de festivals per a crear els seus aftermovie. Tot està sota control: guió, personatges, conceptes abstractes i tota classe de trucs, aconseguint en comptes d’un vídeo post-festival, gairebé un èxit de Hollywood.
A nivell promocional, els aftermovie creen una gran expectativa en el públic, que pot gaudir en format vídeo de les edicions anteriors. D’igual forma, aquests deixen en l’espectador records molt especials i positius després d’assistir al festival. L’audiència sempre queda a l’espera d’apreciar i gaudir del vídeo que arriba a reflectir l’experiència viscuda. D’aquí també que funcionin tan bé en les xarxes socials i puguin ser un contingut viral.
Addicionalment, serveix com a carta de presentació, tant per als assistents a l’esdeveniment com per als patrocinadors i/o inversors. És una forma molt visual d’introduir a les marques en els espais on es veuran els seus logotips, l’ambient, la dimensió del festival, etc. Així mateix, és molt més apetible de veure que un dossier imprès o un portfolio.
Ara bé, perquè un aftermovie resulti veritablement efectiu com a eina de màrqueting, tant la seva producció com edició han de ser molt cuidades. Per a això, confia en una agència especialitzada en contingut audiovisual que t’ajudi.
Quan ja tens els bruts de totes les jornades del festival, l’equip d’edició ha de aconseguir un vídeo que de debò transmeti l’essència del festival. Es pot fer ús de tècniques com el timelapse (tècnica de càmera ràpida en la qual s’accelera el temps) per a fer-l’ho més atractiu.
De la mateixa manera se sol jugar amb el so amb la finalitat de convidar als espectadors a que es submergeixin en el vídeo: tanmateix, actualment s’ha d’incloure en el aftermovie testimonis de les persones presents i fins i tot entrevistes realitzades als artistes convidats a l’esdeveniment.
Part de l’èxit del aftermovie també radica en la rapidesa amb que l’editem. Si som capaços de publicar-lo el mateix dia o la jornada següent a la finalització de l’esdeveniment, la seva eficàcia serà molt major que si ho fem un mes després, quan l’adrenalina i l’eufòria de les emocions viscudes hagin desaparegut.
Vols més informació?