22 abril

5 tips per organitzar un festival de música d’èxit

En España cada any es celebren multitud de festivals de música per tot tipus de públics i de totes les envergadures. Els més coneguts són els que tenen una repercussió a nivell mundial com el Primavera Sound de Barcelona, el FIB de Benicàssim o el Bilbao BBK Live. Però realment hi ha molts més que poden resultar menys coneguts, però igual d’interessants.

Per organitzar un festival de música s’ha de posar en marxa un complex engranatge que funcioni de forma uniforme per assegurar-nos el millor resultat. Ja no només en quan a contactar amb els diferents grups, si no també a aconseguir l’espai més adequat a l’aforament previst, els equips audiovisuals necessaris (il·luminació, so, projectors…).

Des de EIKONOS us volem deixar alguns consells per organitzar un festival de música que es complementen amb el nostre article sobre què necessito per organitzar un festival de música. 

Es tracta de consells que podem aplicar independentment del tipus de festival o el seu aforament, així que si en els teus plans està l’organització d’un esdeveniment audiovisual d’aquest tipus: pren nota!

1.- Demana l’ajuda que necessitis:

Davant un esdeveniment d’aquesta envergadura, necessitaràs rodejar-te de professional amb experiència que sàpiguen el que fan. Contactar amb bons productors que assegurin l’assistència dels grups i de la programació de l’esdeveniment és importantíssim, així com també comptar amb un proveïdor de serveis audiovisuals per concerts fiable i professional.

És important que no intentem fer-ho tot, ja que això resultat del tot impossible per una sola persona o un grup sense els coneixements adequats. Rodejant-te dels millors professionals en cada àmbit organitzatiu podràs descarregar tasques i aprofitar el temps per supervisar i comprovar que tot es va desenvolupant segons la planificació.

2.- Aconsegueix la financiació necessària:

A la teva cerca per trobar els professionals adequats hauràs de sumar la cerca de finances. La majoria de festivals són de pagament així que amb la venta d’entrades, sempre i quan es compleixin les previsions d’assistència, podrem fer front als costos de l’organització.

Tot i així, si la teva intenció en organitzar un festival de música gratuït, necessitaràs buscar finançament a través de sponsors, per exemple, als que els interessi estar presents en l’esdeveniment. Per aconseguir-los necessitaràs saber vendre de la millor forma possible el teu projecte per a que s’animin a participar.

3.- No tot és la música:

En un festival d’aquest tipus, sempre en relació a la seva envergadura, haurem de tenir en compte altres aspectes que també influeixen en el resultat final. En aquest sentit, poden necessitar un servei de càtering si és un concert pels nostres treballadors, o inclús punts de venta de menjar si es tracta d’un festival de gran format.

Una altra necessitat important pot ser el disposar dels serveis i banys que utilitzaran els assistents. Si parlem de festivals grans de repercussió mundial, com el Primavera Sound, aquest aspecte va molt més enllà amb la instal·lació inclús d’atraccions amb tota la gestió que això comporta.

4.- Pensa en verd:

El medi ambient cada cop juga un paper més important en qualsevol tipus d’esdeveniments, i en un festival de música també. A part de minimitzar el impacte en l’entorn, és una potent forma d’aconseguir l’atenció dels assistents i generar una major atracció per la marca, l’empresa o l’esdeveniment en sí.

És un factor que avui en dia no es pot passar per alta ja que, en cas de no respectar l’entorn en el que es desenvolupa el festival, les conseqüències poden resultat realment negatives.

5.- Aprendre a delegar las tasques:

Com hem comentat al principi, organitzar un festival de música no és alguna cosa que es pot fer en cinc minuts, ni tampoc és equiparable a organitzar una boda: és molt més gran.

Una de les millors decisions que es poden prendre en aquest sentit és escollir al personal que s’encarregarà de cada treball, més efectiu que intentar fer-ho tot un mateix, aconseguint resultats dolents i sense poder arribar a tot el que requereix l’esdeveniment.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.