Al presentar un producte o servei, l’impacta i el record en els espectadors, distribuïdors o clients potencials són alguns dels objectius que es persegueixen. A ningú se li escapa que una presentació potent és una base sòlida per aconseguir un bon número de ventes o contractacions posteriors, i és que, quedar en el record d’un potencial client és l’èxit d’aquest tipus de presentacions comercials.
Però, com aconseguir marcar la diferència?, com aconseguir una presentació impactant? Les respostes sempre són múltiples i relatives. No obstant, en aquest article us plantejarem dos solucions que mai deixen a ningú indiferent: interactivitat i realitat augmentada.
Interactivitat: participant amb la presentació
La interactivitat s’utilitza des de fa uns quants anys en tot tipus d’esdeveniments i presentacions, tot i que solen ser habituals també en museus que aposten per aquesta opció com a canal de transmissió del coneixement. De fet, la interactivitat s’ha utilitzat des de fa sigles degut a l’atracció que sentim, de forma natural pel joc i l’aprenentatge.
Els continguts interactius canvien a l’espectador de passiu a actiu.
Participar en una presentació de forma activa, de la mateixa manera que en els museus, incrementa la retenció d’allò que es comunica i aconsegueix, per tant, quedar en la memòria de les persones que interactuen.
Actualment, el que tenim són noves eines que potencien l’interactivitat.
Un exemple clar i que veiem de forma habitual en alguns programes de televisió és el digivot. Cada assistent compte amb un comandament a distància amb el que pot participar i opinar d’allò que s’està exposant. Així, sabem de forma instantània l’opinió del públic. A més, si s’identifica a la persona que té cada comandament, es poden obtenir dades realment interessants amb preferències per edats, sexe, etc.
Un altre exemple el podem veure en esdeveniment que tenen un guió canviant, quan realitzem una simulació de ventes i els assistents poden escollir el camí del consumidor i veure quin seria el resultat.
Aquesta interactivitats, a més també es pot emprar per a que els assistents a la presentació puguin comprovar els beneficis del producte de primera mà, convertint-ho en una espècie de showroom o demoroom de proves.
L’efectivitat de la interactivitat radica en la possibilitat d’utilitzar els panels interactius com un joc, com una forma diferents i entretinguda de transmetre ja no només informació sino també sensacions i emocions, generant un major impacte i, per tant, un major record i una major necessitat.
Realitat augmentada: informació complementària
La realitat augmentada és una tècnica realment efectiva degut a que es relativament desconeguda, no s’ha extès de forma massiva i encara la majoria de persones no han experimentat les possibilitats que ofereix. Podríem dir que és una experència poc comú i aquest és el que aconsegueix aquest factor sorpresa que tant es busca en les presentacions audiovisuals.
La realitat augmentada fa referència a una nova tècnica audiovisual que literalment, modifica la realitat de forma virtual, aportant una major informació a allò que veuen els nostres ulls a través dels diferents dispositius.
Per exemple, si som una mica coneixedors del món dels gadgets tecnològics, recordarem l’intent de Google d’introduir en les nostres vides un dispositu de realitat virtual com eren les Google Glass. Aquí va una mostra:
El fenomen de Pokémon GO, que ha arrassat aquest estiu en tot el món és un altre exemple d’èxit de la RA. Els avantatges de la realitat augmentada són molts en el món de l’oci i l’entreteniment, però també quan tenim un objectiu comercial o promocional.
Aquest possibilitats dutes a terme al món de les presentacions de productes i serveis resulten en una conferència dinàmica i també interactiva en la que els assistents poden colaborar i participar. No deixa de ser una nova forma d’interactivitat amb la diferència de que la informació es superposa a la realitat convinant imatges d’ambues i complementant una amb l’altra.
Interactivitat i realitat augmentada són solucions d’efecte que aconsegueixen una presentació diferent i per això, més efectiva. Si estàs organitzant el teu esdevenimet audiovisual i penses que podem ajudar-te, no dubtis en contactar amb nosaltres. Estarem encantats d’assessorar-te. Parlem!