27 diciembre
realidad aumentada en publicidad

Usos i aplicacions de la realitat augmentada en publicitat

En què consisteix la realitat augmentada? És la superposició d’informació virtual sobre un determinat objectiu o imatge real. Afegir sobre una imatge de la realitat una informació de dona forma tangible no existeix, si no que està creada per ordinador.

Per aconseguir-ho, s’utilitzen dispositius que permeten desenvolupar aquestes tasques virtuals com pot ser un mòbil, webcam, tablets, pantalles d’última tecnologia connectades a càmeres…

Però, com poden aprofitar les seves oportunitats d’empresa? Com s’aplica la realitat augmentada en publicitatT’ho expliquem a Eikonos. 

 

Diferències entre realitat augmentada, realitat virtual i el video mapping

La principal diferència de la realitat augmentada amb la realitat virtual és que la primera no substitueix la realitat física, si no que sobreimprimeix o sobreposa les dades informàtiques o les imatges virtuals al món real.

En la realitat virtual et submergeixes al complet en un món que no existeix, en un món virtual. En la realitat augmentada es barreja el virtual amb el real, l’entorn real es completa amb objectes o animacions digitals.

En definitiva, la realitat augmentada pretén modificar la realitat o agregar coses a la mateixa a través de la tecnologia. I la realitat virtual col3loca una realitat completament nova, la substitueix i els nostres sentits la perceben com a molt propera a la realitat.

Per altra banda, es diferència també del mapping i les projeccions 3Dtècnica en la que es projecten i generen imatges inanimades sobre superfícies reals per aconseguir efectes de moviments, de llums o de tres dimensions que ofereixen un espectacle completament impactant. En canvi, com acaben de definir, la realitat augmentada sí que necessita un dispositiu en el que visualitzar el canvi informàtic integrat en la realitat. 

Aplicacions de la realitat augmentada

Les empreses cerquen promocionar els seus serveis i productes amb creativitat i amb la clara finalitat de diferenciar-se dels seus competidors, per aconseguir-ho, innoven amb tot el que poden. En aquesta cerca encesat de fòrmules trencadors per cridar l’atenció de l’audiència, les marques han aprofitat la realitat augmentada, un dels camins de futur en el marketing digital i la publicitat.

 

La realitat augmentada es pot utilitzar en publicitat i esdeveniments de vàries maneres:

  • Càmeres de gran resolució i potència connectades a grans pantalles en centres comercials, places…Les càmeres capten la realitat que es transforma i altera per ordinador per causar l’impacta desitjat. Es poden col·locar personatges, animals, logos, texts, canviar condicions atmosfèriques… Molt útil per a que una empresa anuncií un servei o producte en viu amb totes les interaccions visuals que es poden introduir amb l’ordinador. En definitiva, les persones veuran en una pantalla l’entorn real en el que es troben però aquest està modificat d’alguna manera amb realitat augmentada.
  • En publicitat s’ha utilitzat la realitat augmentada per traslladar el missatge d’un mitjà o canal de comunicació o publicitat a un altre completament diferent, per exemple: un anunci en una revista impresa en paper pot convertir-se en un clip de vídeo a través del teu mobil. L’anunci que apareix en paper tindrà un codi (ja sigui QR, un enllaç…) que, captat per la càmera del teu mòbil, convertirà l’espai d’aquest anunci en la revista en una pantalla de vídeo.
  • Dispositius que integren la realitat augmentada: per exemple, finestretes del cotxe que modifiquen el que es veu a través i permeten interactuar i jugar a diferents jocs però sempre sent el fons de la realitat que hi ha darrere d’aquesta, o ulleres que integren informació sobre l’entorn real que visualitzem mentre que les portem posades.
  • La indústria del videojoc també ha aprofitat la repercussió de la realitat augmentada i ha utilitzat la càmera per traslladar personatges interactius a la realitat que apareixen en la pantalla del mòbil o d’una consola, la càmera actua com un mirall de la realitat però, encara que aquesta sigui alterada per ordenador.

 

A EIKONOS t’animem a que provis la realitat augmentada en publicitat en les teves estratègies del pròxim any. Nosaltres ens encarregarem de tot i t’ajudarem a que el teu anunci o creativitat penetri a l’audiència. Parlem!

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.