29 enero

Ús del material audiovisual com a excel·lent recurs didàctic

L’ús de material audiovisual com a recurs didàctic potència l’interès, la creativitat, la retenció i l’autoaprenentatge dels alumnes. És difícil imaginar la formació avui en dia sense el suport del material audiovisual. De fet, ja està introduït fins i tot en les primeres fases de l’educació acadèmica i és un imprescindible en qualsevol esdeveniment o xerrada corporativa.

 

En termes generals, les raons principals per a utilitzar material audiovisual com a recurs didàctic són la seva capacitat per a aconseguir captar l’atenció de l’alumne o assistents i la facilitat que brinda als docents per a complementar les seves explicacions, arribant a aproximar contingut més complex i fer-lo entenedor.

 

Lluny queden els anys en què depeníem dels projectors analògics a l’aula. Tot i que, sens dubte, avui en dia seguim tenint el projector de vídeo com a una de les tecnologies més vàlides a la nostra disposició, amb varis models de gran qualitat com la tecnologia LCD i DLP.

Amb el pas del temps aquests equips s’han anat actualitzant i avui en dia es poden trobar en el mercat una quantitat de pantalles tàctils de diferents mides i capacitats (tecnologia multitouch, és a dir, 2-6-10 tocs), que ens faciliten el “tenir a mà” el dispositiu sempre que el necessitem.

 

Les millors solucions audiovisuals com a recurs didàctic

Pissarres interactives

Tot i que per al seu funcionament necessiten un projector i un ordinador, aquestes pissarres són un recurs tecno-educatiude primer nivell. Una dels avantatges que té el seu ús és la proximitat al model tradicional d’ensenyament en la qual el mestre presenta els continguts principals per a després passar a les activitats individuals i grupals. Fomenten un ensenyament més eficaç, tenint molta acceptació de col·legis, instituts i universitats.

 

Monitors interactius

No requereixen de projector, per la qual cosa les aules poden aprofitar tota la llum natural que arriba a través dels finestrals i que tant limiten altres equips. Aquí ens veiem limitats per la mida dels mateixos i el preu dels grans formats (86, 98 polzades).

 

Projeccions

La idea del vídeo didàctic va sorgir com una necessitat de tenir un recurs que s’ajustés als requeriments del docent com un suport en la seva labor educativa, podent ser explotat a causa de l’impacte visual que posseeix.

 

És bo aclarir que aquest tipus de material ha de ser instal·lat per experts en la matèria. Parlem de tecnologia d’última generació que cal saber utilitzar, sobre tot per a treure-li el partit de forma adequada. De res serveix fer una inversió important en un equip amb molts lúmens si després no sabem donar-li l’ús adequat. Confia en experts que no només venguin el producte, sinó que t’assessorin sobre els seus beneficis.

 

Tant si vols adquirir equips nous com rebre informació sobre el millor material audiovisual com a recurs didàctic, estarem encantats de poder ajudar-te. Parlem!

 

EIKONOS instal·lacions audiovisuals fixes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.