30 diciembre
Com triar el millor projector per al teu esdeveniment audiovisual

Com triar el millor projector per al teu esdeveniment audiovisual

Els projectors han evolucionat moltíssim des dels seus inicis, quan l’única forma de categoritzar-los era pel seu pes. No obstant això, actualment hi ha multitud de tipus de projectors diferents que si bé augmenten les possibilitats de qualsevol esdeveniment audiovisual, també dificulta en certa manera l’elecció de cada equip.

Distingim varies categories en funció de l’ús previst (per presentacions de negoci, cinema a casa, jugar a videojocs, esdeveniments audiovisuals); de la tecnologia que utilitzen (LCD, DLP, LCOS); de la distància que necessiten de la pantalla… Per trobar el millor projector de lloguer per a esdeveniments audiovisuals, aquestes són algunes de les preguntes que podem respondre i així trobar un projector amb les característiques adequades i el rendiment necessari per les nostres necessitats.

 

Quin tipus d’imatges es projectaran en l’esdeveniment?

Hi ha bàsicament quatre tipus d’imatges que es poden mostrar en un projector: dades, vídeo, fotos i jocs. La majoria dels projectors es venen com a projectors per a empreses, que transmeten dades i, per altra banda, projectors d’entreteniment.

Els projectors professionals poden transmetre perfectament dades, informació, presentacions, fulls de càlcul, arxius en pdf… En canvi, els d’entreteniment estan més centrats en la imatge i el vídeo.

 

Ha de ser molt portable?

Podem trobar projectors de diferent pes y grandària, petits i lleugers que caben en una butxaca, fins a grans i pesats per a instal·lacions permanents.

Si volem un projector per portar a reunions de negocis per a presentacions, un projector de videojocs per portar a casa d’un amic o, un projector de cinema a casa que es pugui guardar quan no s’estigui utilitzant, necessitarem escollir una grandària i pes adequats.

 

Quina resolució necessita?

L’ideal seria fer coincidir la resolució nativa del projector amb la resolució que anem a utilitzar amb més freqüència. Els projectors poden escalar imatges per sobre o per sota de les seves resolucions natives, però la qualitat de la imatge es veu perjudicada.

 

Quin format de pantalla necessita?

Per al vídeo i els jocs és gairebé segur que necessitarem un format de pantalla ampla. Inclús per projectors de dades, resolucions natives de pantalla ampla s’han tornat comuns. Si creem les nostres publicacions en un portàtil de pantalla ampla o monitor, hauríem d’intentar també aconseguir una projecció en format panoràmic també, per tal de distorsionar el mínim possible la qualitat de la imatge.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.