21 noviembre

Tres trucs bàsics que ajuden a aconseguir un efecte timelapse atractiu

Segur que no és la primera vegada que escoltes el terme timelapse. De fet, és quasi segur que hagis vist més d’un encara que no sàpigues exactament de què es tracta.

Aquesta tècnica consisteix en la captació d’instants en imatges d’alta resolució d’accions que, per general, succeeixen durant un interval de temps llarg de manera que comprimim el temps a un reduït clip de vídeo.

El resultat final de fer un efecte timelapse és espectacular doncs aconsegueix un resultat impactant en un vídeo. Per exemple, podem veure en menys de 5 minuts el que succeeix en 24 hores en un espai o el muntatge-desmuntatge- d’una estructura efímera en un esdeveniment. Si vols sorprendre al públic del teu esdeveniment audiovisual, amb el timelapse aconseguiràs aquest efecte sorpresa que busques.

 

L’efecte timelapse en esdeveniments audiovisuals 

 

El moviment

Generalment, quan parlem de timelapse ens referim a la presa consecutiva de fotografies sense moviment de càmera. Si bé això és cert, en els últims temps s’ha posat de moda una tècnica molt més sorprenent i cridanera audiovisualment parlant, el hyper-lapse. Entenem per hyper-lapse com una tècnica fotogràfica situada en l’àrea del time-lapse, en la que la posició de la càmera canvia d’una presa (o d’una foto) a la següent, per realitzar un efecte de travelling de la càmera.

Aquesta variant és sense dubte més costosa tan en termes d’infraestructura com a nivell econòmic doncs necessita de material específic com un slider motoritzat, però el resultat final farà que valgui la pena.

Fer canvis de velocitat 

Potser que aquest sigui el punt més important a l’hora de realitzar un timelapse atractiu.

Com és lògic, el interval entre tomes serà el que marqui la velocitat del nostre vídeo final. A major interval, més ràpid es mouran els elements en el quadre, i a l’inrevés. No has d’oblidar tampoc la velocitat real a la que es mouen aquests elements en l’escena, pel que el nostre consell és que adaptis el interval en funció de la mateixa. Si vols un resultat de 10, prova a variar aquests intervals per aconseguir donar major dinamisme i fluïdesa al teu timelapse.

Adaptació de la llum

El ideal és utilitzar el mode manual de la càmera a l’hora de realitzar les fotografies, tot i així, si el timelapse durarà un temps prolongat potser la millor opció sigui utilitzar el mode de prioritat d’obertura ja que la quantitat de llum disponible en l’escena variarà des del seu inici fins al final.

Els resultats del timelapse parlen per sí sols. Són hipnòtics i la il·lusió de les imatges accelerades fa que les preses del cel, el sol, els canvis de llum al llarg del dia o un muntatge ofereixen una bella trampa. Sorprèn als teu usuaris de la web i xarxes socials amb un vídeo diferent mitjançant aquesta tècnica de moda, obre la porta a la viralitat i a la imatge professional de la mà d’EIKONOS.

Des de Barcelona, treballem per oferir les millors solucions audiovisuals, adaptant-nos a totes les necessitats i exigències dels nostres clients. Per això, oferim els nostres mitjans, professionals i il·lusió per a la realització de projectes timelapse que aconsegueixin l’efecte esperat. Parlem!

© Vídeo de Kirill Neiezhmakov

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.