05 febrero

Tendències en la producció de continguts audiovisuals

Per a ningú és un secret que la tecnologia és molt canviant, i no parlem del sector audiovisual on la investigació i llançaments tecnològics ho canvien tot. En un entorn tan disruptiu, estar al dia requereix comptar amb un equip molt preparat i una dotació pressupostària que ens permeti estar a l’última per a prestar els millors serveis al client i crear esdeveniments que realment marquin un abans i un després.

Per sort, l’accés i ús del material audiovisual és cada vegada una opció més viable, democratitzant l’accés a la tecnologia que fa anys només era apta per a uns pocs privilegiats.

Coneixes ja les tendències en producció de continguts audiovisuals?

 

Lidera les tendències en continguts audiovisuals

 

Videomapping

El videomapping per definició, és la projecció d’imatges emmarcades en l’arquitectura d’un edifici o una construcció expressa. Aprofitant les formes, figures, finestres, portes i altres elements arquitectònics de la construcció, depenent sempre d’una bona producció de vídeo, els efectes solen ser espectaculars. És així com gràcies a la tecnologia i a través d’aquesta tècnica es podran aconseguir formats immersius i mòbils sobre superfícies tradicionalment estàtiques. Els mappings audiovisuals generen gran expectació i molt bons resultats davant dels assistents que presencien les projeccions.

El mapping té dues parts diferenciades: els equips de projecció, que poden ser des d’1 a n projectors depenent de la superfície a cobrir, i la producció, que es cotitza en minuts de durada del show.

 

Pantalles LED en esdeveniments

Ja no només preval la mida sinó la nitidesa dels LED. Les pantalles transparents tornen a escena amb més potència, formats 4K, pantalles corbes o formats enrotllables, molt fàcils de transportar. No hi ha fira o esdeveniment on el LED no estigui present.

 

Més lúmens i menys píxel pitch

Durant el 2019 es demanarà un augment de lúmens en projeccions grans, junt a una disminució del píxel pitch, per a d’aquesta forma poder aconseguir molta més qualitat d’imatge.

 

Gamificació dels esdeveniments

Joc i negoci mai han estat tan lligats. Gràcies a la gamificació podem integrar el joc en museus, exposicions, presentacions, stands de fires… El visitant s’acosta a la marca d’una manera molt més amable i deixem una petjada en la seva memòria que és difícil d’aconseguir a través d’accions de màrqueting i vendes tradicionals.

 

Gamificació en esdeveniments

 

Projecció làser

Els projectors convencionals treballen amb llums de mercuri, que ofereixen la seva brillantor en funció de la seva potència, que normalment expressem en lúmens. I encara que han estat un standard de tota la vida, ja no es podran fabricar a partir de 2020.

És per aquesta raó que les diferents marques han començat a substituir els llums per emissors de làser blaus. El bloc de llum es dirigeix a un disc de fòsfor i allà es creen els colors, dirigint-se aquesta llum tricolor als dispositius d’imatge, obtenint d’aquesta manera beneficis tant econòmics com ecològics, ja que els llums tradicionals s’havien de substituir cada 3000 hores mentre que els emissors de làser perduren fins a 20.000 hores.

 

Resolució 4K UHD

La resolució 4K ha arribat a la llar, a les pantalles comercials, oficines, càmeres de fotos, smartphones… És imprescindible a nivell de negoci oferir la millor qualitat d’imatge. Sense haver-ho explotat encara del tot, ja tenim el 8K a l’espera encara de produccions de vídeo dignes de ser reproduïdes a 7680 x 4320 píxels.

 

Preparat per viure de primera mà les tendències en producció de continguts audiovisuals? Parlem!

 

EIKONOS creació de continguts

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.