27 junio

Tècnic en producció audiovisual, un professional tot terreny

Sovint parlem de la importància de tenir un bon material i equip audiovisual en quan a qualitat, funcionalitat i rendibilitat. Però, de què serviria disposar de la millor tecnologia si no comptem amb un bons professionals?

A EIKONOS li donem gran importància a l’equip humà ja que sense ells els projectes no podrien endur-se a terme. Per això, avui us expliquem el perfil de tècnic en producció audiovisualespecialista en tècnica, previsió, creativitat, comunicació i treball en equip. 

Qui és i què fa exactament el tècnic en producció audiovisual? 

Abans de parlar concretament del perfil, aclarim la definició de producció audiovisual. Aquesta disciplina s’encarrega de que les coses succeeixen per a que el projecte (cinema, televisió, espectacles…) arribi al seu fi.

Així, el tècnic en producció audiovisual és l’encarregat de que el contingut surti a la llum a partir d’una planificació, organització, gestió i supervisió dels recursos humans, tècnics i econòmics durant tot el procés.

En definitiva, aquest perfil tècnic ha de comptar amb certes habilitats i capacitats com la capacitat organitzativa i de resoldre problemes, la previsió, la creativitat, la iniciativa i, en efecte, una bona formació multidisciplinar.

La planificació com a pilar fonamental

Donat que de ell depenen varis components i fases, la planificació o pla de treball és una eina per a que el flux de treball sigui el millor possible i pugui anar avançant el projecte.

En aquesta planificació, s’haurà de definir i comunicar a tot l’equip: què es gravarà, quin rol compleix cada un dels membres, quina és la data i lloc de gravació i com serà aquest procés. En efecte, tot ha d’estar clar i ben estructurat ja que la majoria de projectes audiovisuals impliquen una dinàmica molt complexa.

Les tres fases de la producció

En producció, són imprescindibles tres fases per a que el procés es dugui correctament, tot i que la última fase no sempre la realitza el mateix equip.

Preproducció

La part més important de la producció en la que es desenvolupa la idea i s’atenen a tots els problemes que es vagin plantegen a mesura que vagi creixen el projecte per tenir-lo tot llest a la següent fase.

Producció i rodatge

És el moment de gravació i creació de les idees definides en la preproducció. En aquest moment és quan es veu realment si la planificació s’ha realitzar correctament. En aquesta etapa, entren en joc els tècnics dels equips audiovisuals (càmera, so, il·luminació, decoració…).

Postproducció

Una vegada tenim tot el material gravat, arriba el moment d’editar-lo i crear el màster de gravació per obtenir finalment la primera còpia i donar fi al procés.

L’equip de treball del productor

Els membres que formen part del procés de producció dependran, en gran part, del pressupost acordat i la complexitat de cada projecte.

De fet, podem trobar diferents categories de productor en un mateix equip quan el projecte és d’alta envergadura: un Productor General, un Productor Executiu, un Coproductor…

Un dels perfils més freqüents de l’equip de producció és el realitzador, qui s’encarrega d’aportar el toc més creatiu i emocional al projecte audiovisual per a que, en combinació amb el productor, aconsegueixen que el producte final acabi sent de gran qualitat.

A EIKONOS considerem a l’equip humà com un dels valor principals i necessaris en la indústria audiovisual. Sense aquests, no s’aconseguirien crear produccions de gran complexitat i creativitat, ni podríem innovar ni oferir productes impactats per a una audiència cada vegada més exigent.

Si necessites un equip d’experts ben preparats pel teu pròxim projecte audiovisual, compta amb nosaltres i aconseguirem sorprendre al teu públic, aprofitant al màxim cada un dels recursos. Parlem!

 

Eikonos serveis audiovisuales per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.