04 diciembre

Suports i recursos audiovisuales per a museus i exposicions

Independentment de la naturalesa del contingut de cada exposició, els suports i recursos audiovisuals són un element de pes en aquests espais. Es confirma que en un món cada vegada més digital i interactiu, la tecnologia i la innovació també tenen el seu forat en el món de l’art i la cultura.

Els recursos audiovisuals per a museus ajuden a modular l’experiència del visitant. L’objectiu no és altre que magnificar les sensacions i el significat dels continguts exposats mitjançant la imatge i el so.

Però, de quins recursos per a museus parlem?

 

Recursos audiovisuals per a museus i sales d’exposicions

Per a tot aquell aficionat a les visites a les galeries, sales d’exposicions i museus o com a organitzador/promotor d’aquests, la presència i l’ús de recursos audiovisuals és cada vegada més habitual en exposicions.
És una forma diferents de completar el missatge a transmetre i d’arribar a un públic molt acostumat a l’impacte de les noves tecnologies.

Per tant, si volem estar al nivell de les millors sales, en la nostra mostra no poden faltar els recursos audiovisuals. Per a això, és important identificar o crear un espai adequat perquè els equips puguin ser utilitzats en tot el seu potencial.
L’avanç en la tecnologia dels displays (ja siguin monitors o panells de LED) ha possibilitat trobar solucions preparades per a tot tipus d’espais. Fins i tot en espais oberts, amb llum directa del sol o condicions lumíniques poc afavorides. Les pantalles LED són un clar exemple d’això.

Al tractar-se d’un espai públic, en un gran nombre de casos hem de donar especial importància tant a la imatge com a la narrativa, utilitzant per a aquesta última subtítols en diversos idiomes o la locució mitjançant l’ús d’àudioguies  que acompanyin al visitant. D’aquesta manera, imatge i so cobren protagonisme i faciliten que el discurs expositiu sigui més enriquidor i comprensible.

En definitiva, tots els recursos audiovisuals es presten per a millorar l’experiència del visitant, sempre que es coordinin i cobrin sentit en el seu conjunt.

Aquí és on cobra protagonisme tant la domòtica com l’automatització d’espais, creant entorns totalment gestionats de forma dinàmica i els continguts de la qual es mostrin de forma coordinada i intel·ligible a l’observador.

 

Millorar l’experiència del visitant és possible

A més, confiar en les tècniques de gamificació faran l’exposició molt més amena. Utilitzarem el joc per a ampliar coneixement, seguir explorant sobre els autors, la història, etcètera. Ho aconseguirem a través de pantalles interactives, so, il·luminació i altres elements propis del joc lúdic aplicat a entorns museístics.

Com veiem, són molts els recursos audiovisuals que es poden alternar amb els diferents objectes del museu. Val la pena contemplar els formats interactius i immersius per a sorprendre i fer la narració amena, que atrapi l’atenció dels visitants.

 

«Hi ha un tipus de muntatge per a cada exposició, per a cada museu, per a cada galeria. Només hem de planificar i comptar amb un equip d’experts que ens ajudin a treure el màxim partit al material exposat»

 

Ja sigui una exposició temporal o fixa, a EIKONOS t’ajudem en tot el procés de disseny, selecció, instal·lació i gestió dels recursos audiovisuals per a museus.

Tens una idea i la vols fer realitat? Parlem!

 

Eikonos instal·lacions audiovisuals fixes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.