10 enero

Com planificar l’streaming d’un esdeveniment

Des de l’arribada d’Internet, el món de la comunicació corporativa ha deixat de ser un procés unilateral a tenir l’oportunitat, de forma inaudita, de parlar de forma bidireccional amb l’audiència.

No només han ajudat les xarxes socials. El sorgiment de solucions com l’streaming ha fet que tinguem accés a esdeveniments en diferit i en directe com no ens havíem imaginat mai.

Si tens pensat fer l’emissió d’un esdeveniment a través de la xarxa, has de tenir en consideració diversos elements clau per a planificar l’streaming d’un esdeveniment.

Els 3 passos que has de seguir abans d’iniciar una retransmissió en streaming

Pas 1: primerament, estableix data, hora, duració i lloc físic en el qual s’efectuarà l’esdeveniment. És imprescindible que comptis amb el temps suficient per a tenir a favor teu un marge de manipulació per a anticipar-se a qualsevol problema. Compta amb una connexió a Internet d’alta velocitat. Això resulta un hàndicap ja que en fires, salons, museus, etcètera és complicat que ens donin un senyal excel·lent que seria necessari per a poder emetre en alta qualitat i sense interrupcions.

Pas 2: contracta un proveïdor de streaming professional que ja tingui experiència en la retransmissió d’esdeveniments corporatius. No és el mateix fer un vídeo en directe a nivell particular que no pas fer-ho sota el paraigua d’una marca, de manera que tindrem una audiència exigent que entén que la retransmissió que fem ha de ser perfecte.

El proveïdor informarà sobre:

  • El tipus de suport tècnic que ofereix i com l’ofereix (presencialment o de forma remota).
  • Si es podrà emetre mitjançant diversos dispositius.
  • En quin canal es farà la retransmissió (xarxes socials com Facebook, Youtube, Instagram…), a través de la web pròpia o externa, etcètera.
  • Saber les opcions de monetització de les quals disposes. En cas que estiguis interessat en tenir més rendiment del teu esdeveniment online a través del pagament de tickets per a la seva visualització.
  • Quines són les restriccions de seguretat que assumim.
  • De quina manera apareixerà la marca i els signes distintius com el logo, webs, enllaços… durant el mateix esdeveniment.
  • Si disposes del hardware per a la emissió.
  • Qui moderarà als assistents digitals i s’encarregarà de respondre en els xats en directe que normalment acompanyen als streamings.

Pas 3: considera contractar a una productora audiovisual, que compti amb la tecnologia i els dispositius adequats per a la gravació i retransmissió. Una recomanació serà que lloguis l’equipament que es requereixi, per a no carregar-te amb un immobilitzat al qual potser no li treus tot el profit que es pot en el futur.

Dur a terme un esdeveniment a través d’un streaming aporta enormes beneficis i l’únic que has de tenir en consideració és que tant l’organització com la logística són les claus per a tenir l’èxit que es desitja. Busques un equip de professionals com els d’Eikonos? Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.