25 julio
Salas de reuniones colaborativas

Sales de reunions col•laboratives, un nou espai audiovisual

Els recursos audiovisuals ja formen part, i cada cop més, de les sales de reunions i espais de negocis com a suort que ajuden a transmetre molt millor les nostres idees, optimitzar el temps i facilitar la creació d’un entorn col·laboratiu òptim.

D’aquesta manera, ha anat creixent el concepte de sales de reunions col·laboratives, en el que les empreses aposten per incorporar el millor equip audiovisual que millor que s’adapti a les teves necessitats. 

Un entorn que convida al treball en equip

En el món audiovisual i la tecnologia, renovar-se és una pràctica constant per resoldre les necessitats dels assistents i seguir sorprenent-los amb nous formats, noves maneres d’abast les presentacions i noves propostes d’interactivitat.

En una sala de reunió, la participació i col·laboració són essencials per a que el flux de treball i les idees acabin derivant en un conjunt de conclusions útils i efectives pel negoci. El concepte d’organitzacions transversals amb relacions en forma de xarxa s’està imposant a les tradicionals estructures piramidals i d’una sola direcció de fluc d’informació de dalt cap a baix. Per aquesta raó en els nostres espais de reunió, disposar de sistemes que permetin la comunicació no només verbal dels assistents, augmenta de manera exponencials els resultats de qualsevol reunió interna, presentació a clients, formació…

Els equips ens han de permetre diferents usos. Des de Monitors Tàctils que poden ser utilitzats com a pissarres interactives o taules pel treball en equips de petits grups, a la possibilitat de connectar multitud de dispositius personals com portàtils o tablets al sistema general de la sala de manera que tot el món pugui visualitzar les aportacions de qualsevol assistents com projectors, monitors o pantalles LED.

És important que el disseny de la instal·lació faciliti un ús intuïtiu per part dels participats de la reunió, a diferència de sistemes massa complexes que necessiten l’assistència imprescindible de personal tècnics especialitzat o d’una formació prèvia costosa. Per aquest propòsit els dispositius tàctils són perfectes per a una relació home-màquina àgil i amistosa.

 

Recursos audiovisuals per a sales de reunions interactives

Ara ja sabem la importància d’aquesta equips audiovisuals en el nostre espai de debat. Però, amb quins equips hem de comptar per tenir una instal·lació versàtil i rentable?

Per una banda, estan els elements bàsics:

  •  Projectors de vídeo

Els projectors de vídeo, les quals segueixen sent una de les millors maneres de mostrar en gran format informació de tot tipus. La nostra costum d’exposar mitjançant un set de diapositives que fa que el projector sigui el recurs més utilitzat.

No obstant, un altre tipus de solucions audiovisuals també poden servir com a suport per aquest tipus d’ocasions, que poden complementar el desplegament audiovisual de la reunió, com els monitors de vídeo de gran format o pantalles modulars LED.

  •  Sistemes d’àudio

Aquest recurs audiovisual és avui en dia absolutament imprescindible. Un bon equip d’àudio millorarà indiscutiblement la comunicació, i completarà la experiència d’usuari que busquem. Necessitem poder transmetre amb claredat qualsevol àudio necessari, ja sigui provinent de un vídeo conferencia, d’una vídeotrucada, d’un telèfon, d’un ordinador, etc.

En els casos necessaris haurem d’integrar, com no, la microfonia adequada per a que els assistents puguin comunicar-se.

Per altra, els que els permeten evolucionar cap a una major interacció entre els assistents ja sigui físicament a la sala o a distància.

La instal·lació d’estacions individuals fixes a una taula de reunions és una de les tendències, tot i que també es pugui integrar dispositius eventuals (tablets, portàtils) gràcies a la tecnologia wifi, i els equips que permetin aquest treball col·laboratiu tant en l’empresa com en l’escola.

Pissarres interactives o taules tàctils són avui en dia elements que milloren increïblement el nostre rendiment grupal al permetre una major naturalitat en la interacció amb dades, gràfics o altres tipus d’informació que vulguem compartir.

Per últim, una connexió de dades potent és una exigència mínima en aquest tipus d’instal·lacions. La nostra relació amb la xarxa i la quantitat d’informació que obtindrem d’aquesta ens determinen que la velocitat de dades contractades sigui l’adequada.

Vols organitzar una reunió amb un equip audiovisual de qualitat per a que sigui més interactiva i aconseguir un major feedback dels assistents? Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.