05 diciembre

Repassem les tendències del sector audiovisual de 2017

S’acaba l’any i toca fer repàs dels temes més emocionants que ens he trobat en 2017 en el camp audiovisual. La tecnologia creix a un ritme vertiginós i, per impactar, mereix la pena invertir en nous formats audiovisuals que ens ajudin a resoldre les nostres necessitats i aconseguir l’efecte que busquem en la nostra audiència. Però quines han sigut les tendències del sector audiovisual de 2017 que has de conèixer? Les repassem!

Què ha triomfat en tecnologia audiovisual en 2017? 

Consolidació de las pantalles LED. El LED es consolida com un recurs indispensable en esdeveniments i platós de televisió i millora les seves prestacions a la vegada que és més assequible. Encara no les has incorporat a les teves cites més importants? 

El làser segueix guanyat terreny com alternativa al LED. Els fabricants de projectors segueixen apostant pel làser. Hi ha una normativa europea que prohibirà l’ús de les làmpades de mercuri. Aquesta normativa ha fet que les empreses busquin noves solucions. Veiem com els làsers van resolent els seus handicaps inicials de colorimetria i com són una alternativa més que interessants per la seva durabilitat i baix consum.

Quin serà el rècord de lúmens en projectes làsers? El projector de vídeo més potent amb làser és de 30.000 lúmens, encara que també es treballa amb potència més petites.

Pantalles extraplanes. Pantalles minimalistes, que pesen poc, fàcils de traslladar, qualitat d’imatge d’altíssim nivell… de que parlem? Dels nous monitors OLED o QLED. És a dir, monitors extraplans (de 4 a 5 mil·límetres), altíssim contrast i molt baix consum. Són barats? No. Són espectaculars? Sí. Mereixen la pena? Totalment.

Video 4K. El vídeo 4K supera en 4 vegades la resolució del format Full HD (1080p). 2017 ens va deixar algunes bones noves en aquest sentit. A nivell de monitors a partir de 65”, el mercat ja ens els ofereix pràcticament tots en aquesta tecnologia cada cop a preus més raonable. A nivell de continguts, hi ha moltes situacions en les que la creació de continguts en 4K es converteix en imprescindible per oferir una major experiència a l’usuari.

El triomf de l’experiència omnicanal i bidireccional. Fa anys que vam donar la benvinguda a la comunicació a través de múltiples vies que no només ens permeten arribar a la nostra audiència, si no que a més podem interactuar amb ella. Ja veiem com la comunicació en esdeveniments i actes corporatius cada cop es recolza més en els diferents suports audiovisuals i en les xarxes per fomentar la massificació i participació de l’audiència.

Produccions audiovisuals en directe. El streaming ha arribat per quedar-se. Hi ha esdeveniments per tots els gustos però cada cop és més comú la retransmissió d’actes a través de xarxes socials i emissions digitals. Els Live són tendència i hauríem d’incloure’ls en les previsions de 2018 si encara no ho has fet. Quedaràs encantat amb l’experiència!

Treu el màxim partit als teus esdeveniments, de la mà d’experts amb més de 30 anys d’experiència i recorregut en el sectors dels esdeveniments audiovisuals, l’equip d’EIKONOS. Parlem!

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.