11 septiembre
Realidad virtual y realidad aumentada

Realitat virtual i realitat augmentada: en què es diferencien?

Segons la firma analista CSS Insight preveu que durant aquest any la indústria de la realitat virtual i la realitat augmentada facturi 1.800 milions de dòlars (1.540 milions d’euros).

Es tracta de tecnologies que s’han adaptat molt bé a múltiples finalitats: educatius, marketing, enginyeria, arquitectura, sanitat, entreteniment…

Sona a futur però parlem de present. No obstant, per molts no acaba de quedar clara la diferència entre realitat virtual i realitat augmentada. Ets un d’ells? No et preocupis, avui en el blog d’EIKONOS t’ho expliquem.

 

Diferències entre la realitat virtual i realitat augmentada

Realitat virtual

Coneguda com VR, es tracta d’un món completament virtual. Res del que veus és real. La realitat virtual et submergeix en un ambient íntegrament artificial sense que vegis res del que hi ha a l’exterior, ja que et cobreixen els ulls per complet.

Aquesta immersió s’aconsegueix amb unes ulleres que recreen aquest món artificial i permeten codificar els moviments del cap per canviar a temps real la perspectiva de visió de l’usuari. A més, aquestes ulleres permeten treballar en 3D, donant sensació de profunditat. Algunes d’aquestes ulleres – dissenyades totes de manera específica- incorporen pantalla i altres precisen d’un Smartphone – per gaudir en les teves estones d’oci amb elles, veient vídeos o jugant.

En aquest cas, el propi mòbil fa d’ordinador gestionant tota l’experiència. La resta de models, parlem dels més sofisticats els que tenen un ús empresarial, es connecten a un ordinador que s’encarrega de generar l’entorn fictici.

 

Realitat augmentada EIKONOS

 

Realitat augmentada

La coneguda com AR, a diferència de la realitat virtual, sí que incorpora elements de l’entorn real. És a dir: pots veure tot el que hi ha al teu voltant però l’ordinador de l’equip de realitat augmentada incorpora objectes o animacions virtuals sobre l’entorn.

Un exemple és l’aplicació d’IKEA que permet visualitzar com queda un moble en el teu saló o el famosíssim joc de Pokémon amb el qual pots caçar aquests éssers pels carrers de la teva ciutat.

Aquest tipus de realitat, situada entre el real i el digital, requereix d’una càmera de captura amb una pantalla en la qual es mostri el grafisme incrustat. A través de la pantalla veiem una realitat però en la “vida real” aquest grafisme no existeix.

 

La realitat mixta

Així es coneix un tercer concepte que combina els dos anteriors. La MR (mixed reality) és una barreja de realitat virtual i realitat augmentada. Agafa el millor de cadascuna per crear una experiència única. Com? Et permet interactuar amb objectes reals dins d’un món virtual, estar totalment immers en un món virtual, o reproduir elements no existents en el teu entorn real.

Aquí es precisa d’un casc completament tancat que compta amb una càmera de manera que en la pantalla que incorpora decideixes entre el teu entorn real a través de la càmera o un entorn totalment virtual.

 

T’agradaria potenciar la teva imatge amb tecnologia de vanguardia com és el cas de la realitat virtual i la realitat augmentada? Estàs en el lloc adequat. Coneix l’experiència d’Eikonos en aquest camp. Parlem!

 

EIKONOS creació de continguts

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.