25 febrero
organizar festival de musica

Què necessito per organitzar un festival de música?

Tot i que no té perquè semblar molt complicat, organitzar un festival de música tampoc és alguna cosa que es pugui planificar el dia abans i és recomanable tenir en compte certes pautes que ens ajudin a agilitzar molt el treball.

Des d’Eikonos destaquem sis punts claus que s’han de treballar amb especial atenció si volem que el nostre festival de música es tradueixi en èxit:

1.- Lloc: ha d’anar acord amb el tipus de festival que es celebri (si es requereixen cadires per exemple) i del número aproximat d’assistents. A més a més, és important que s’adapti a les circumstàncies de l’esdeveniment, i és que a vegades tenir una duració de fins a set dies i, per exemple, el volum de la música pot ser un problema.

2.- Escenaril’estructura ha de suportar el pes màxim entre el número de persones i el material que es posarà en escena. Tampoc s’ha d’oblidar de la decoració de l’escenari ja que pot donar un sal qualitatiu al festival.

3.- Àudio i vídeopot ser prestat, alquilat o ja instal·lat en el lloc. El cert és que disposar d’equips d’àudio i vídeo professionals és imprescindible per sorprendre al públic assistent. A vegades amb equips petits ja fem però si ens esperen més de 500 persones i, si a més el lloc és a l’aire lliure, és aconsellable contactar amb una empresa de serveis audiovisuals.

4.- Llumsja poden assistir els millors artistes que si la il·luminació no és la desitjada (i sobretot de nit o en un lloc tancat) el teu públic no sortirà satisfet del festival de música. Per aquest punt és important contractar a tècnics qualificats amb experiència en el sector.

5.- Publicitatla forma en que decideixis promoure el festival pot ser el motiu de la gran assistència (o no) de públic. Avui en dia les xarxes socials són les reines de la difusió d’esdeveniments audiovisuals, així com pàgines web específiques per fans amb concursos i altres dinàmiques. Es tracta d’estratègies publicitàries molt vàlides i, a la vegada, econòmiques.

6.- Equip humàdisposar d’un equip professional de tècnics per muntar i desmuntar eficaçment l’eqiop la mateixa nit – si és necessari-, és un altre dels punts que marcaran la diferència. L’equip humà serà qui suporti i suporti totes les adversitats que poden aparèixer en la planificació i organització d’un festival de música.

Així doncs, dedicar-li cert temps a l’organització pot ser vital pel festival ja que són molts els elements que repercuteixen directament en el resultat final. Cada punt dels comentats és crític i ha de ser cuidadosament planificat i pensat.

Després de trenta anys amb experiència en el sector, Eikonos és coneguda com una de les empreses audiovisuals referents en Espanya a l’hora d’organitzar actuacions, concerts o festivals de música. Ens posem en marxa?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.