09 abril

Principis bàsics del disseny gràfic aplicat als esdeveniments

La primera impressió és de vital importància, més quan parlem de comunicació i màrqueting. Necessitem aconseguir que aquest primer impacte generi les emocions i reaccions que busquem i només es pot aconseguir amb una estratègia adequada.

Amb l’arribada d’internet s’han democratitzat les eines de disseny gràfic. Gràcies a això, particulars, petites i grans empreses poden oferir el seu contingut de forma visual sense comptar amb un gran equip intern, encara que sí que és cert que el toc que aporta un equip d’experts és insuperable. Per això, avui parlarem de què hem de tenir en compte a l’hora d’integrar el disseny gràfic a esdeveniments.

 

Respecta la teva imatge corporativa amb el disseny gràfic

Quan parlem d’esdeveniments el disseny té molta importància ja que aquest fa referència a la imatge prèvia i a l’esquema creat per a l’acte; i si els elements tècnics, l’escenografia, la il·luminació o el so són importants, el disseny també ho és.

 

Unitat

Hem de buscar sempre que la imatge corporativa de la marca s’apliqui de forma correcta en tots els elements de l’esdeveniment. No només parlem del logo, que és evident, sinó de tipografies, taules de color, icones, senyalística, etcètera.

 

Manual d’identitat corporativa

Tota empresa d’una grandària mitjana compta amb el seu propi manual d’identitat. Aquest recull com s’aplica la marca i totes les excepcions. Aquest segon punt és realment important donat que ens ajudarà a resoldre totes les dificultats quan sorgeixin. Com aplicar el logotip sobre un color de paret que no esperàvem? Què fem en aparadors? Hi ha versió de la marca monocroma, com és? Quin és el negatiu del nostre logotip? Quines tipografies són les principals? Dissenyarem roba corporativa?

Cada esdeveniment és un món i, com treballarem en exteriors, interiors, emplaçaments llogats, etcètera; no podrem tenir el control de les estàncies com a nosaltres ens agradaria. Però sí podrem adaptar la imatge corporativa que hem triat per aquell moment de forma adequada seguint les pautes del manual d’identitat.

 

El disseny ha de ser funcional

No és estrany que tinguem la temptació de deixar-nos portar per les modes, les tendències o les ganes de fer coses molt diferents. Però, realment això ajuda al visitant del nostre esdeveniment o li estem posant més difícil? Defineix en les primeres sessions amb el teu equip el missatge que vols projectar, a quin públic et dirigeixes i quin to s’ha d’utilitzar. La creativitat artística quedarà delimitada i serà molt més fàcil d’executar un correcte disseny gràfic.

 

Contracta a professionals

Confia en un equip amb experiència en disseny aplicat als esdeveniments. Inclou aquesta partida en el teu pressupost, pensa que professionals com els que trobaràs a Eikonos t’aporten experiència de dècades en muntatge de stands, creació de continguts audiovisuals, muntatges, assistència tècnica i tot el que puguis necessitar en un congrés o acte, des de que comença fins que ha marxat l’últim convidat.

 

Vols donar valor a la teva marca amb el disseny gràfic aplicat als esdeveniments? Parlem!

 

EIKONOS creació de continguts

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.