05 mayo
La garantía de apostar por el alquiler de sonido profesional en exposiciones y eventos

Per què integrar la sonorització en exposicions

Cada un dels sentits juguen un paper important quan es parla de cultura o de divulgació del coneixement. Entre ells, la vista i la oïda ocupen dos posicions preferents i és per això que cada cop són més les propostes en les que els continguts cerquen captar l’atenció del públic amb els elements adaptats a aquests canals sensorials

Les exposicions han integrat el so com una part fonamental per aconseguir potenciar el seu abast. És per aquest motiu que el lloguer de so professionaloferint a través d’empreses especialitzades en aquest camp és una condició important que no s’ha de perdre de vista per aconseguir els millors resultats.  

El so: un aliat perfecte per submergir al públic en les narracions

El so funciona com ajudant perfecte per dotar d’un major sentit a les exposicions. És un bon aliat, per exemple en aquelles mostres en les que s’ofereix contingut en vídeo per submergir al públic en la narració i multiplicar la implicació del mateix en la història i en els diferents missatges que es vulguin transmetre.

Diferents estudis i investigacions sobre l’impacta del so en els receptors constaten que es tracta d’un factor clau per mantenir els nivells d’atenció. Una part de gran pes en les propostes, especialment en els de contingut més artístic en les que la paraula és capaç d’aportar personalitat i força als continguts.

La incorporació de so actua com el perfecte amplificador dels missatges d’una exposició submergida d’una manera més efectiva al públic en les narratives, a més a més de jugar amb el poder de la música, la paraula e inclòs els silencis.

Aquest tipus de creacions, el so és un amplificador d’efectes evolvent d’una forma més efectiva als visitants adaptant-se a tot tipus d’audiències, ja siguin infantils o un públic adult.

Equips moderns per jugar amb les diferents possibilitats sonores

En aquests casos, si s’opta per no sonoritzar els espais, cal oferir alternatives a aquelles persones que vulguin profunditzar en l’exposició a través d’equips inalàmbrics o audioguies. Actualment molts museus, galeries y exposicions estan desenvolupant també aplicacions per smartphones, o oferint uns auriculars que es connecten directament amb l’exposició.

Això vol dir que no requereix la interacció dels visitants si no que el propi equip detecta què estem veient en cada moment i ens proporciona la informació de forma automàtica. D’aquesta merna, cada usuari gaudeix de l’exposició al seu ritme i evidentment en el seu propi idioma.

El so és clau per augmentar l’impacta en les exposicions, així com la possibilitat de jugar amb moderns dispositius inalàmbrics i audioguies per personalitzar la visita dels assistens a una mostra ja sigui públic infantil o adult.

L’assessorament professional és important també a l’hora del muntatge per rebre indicacions en lo relacionat amb la col·locació dels equips. Es tracta de tenir en compte qüestions com la separació de les pantalles per a que el so d’una no interfereixi en les altres i el visitant gaudeixi d’una experiència perfecte.

Diferents detalls que ben cuidats construeixen a través del so una exposició plena de matisos i capaç de traslladar al públic a escenaris passats, móns de fantasia o al futur jugant amb el poder de les veus, la música i els efectes sonors. Un àrea de treball en la que les empreses com Eikonos ens desenvolupem a la perfecció, després d’anys de transcorregut professional assegurant un treball de primer nivell tan en l’apartat del so com en la creació de continguts audiovisuals.

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.