26 octubre
Pantallas LED en platós de televisión

Pantalles LED, un equip indispensable en els platós de televisió

Si haguéssim de descriure un plató de televisió, segurament parlaríem del decorat, l’equip d’il·luminació i els múltiples elements escenogràfics que li donen forma – a més de presentador, els convidats, el públic i tot l’equip tècnic que les càmeres no mostren.

Sense dubte, l’equip audiovisual és un dels elements indispensables i les pantalles LED en els platós de televisió s’han convertit en un d’ells. 

Possibles funcions de les pantalles LED en els platós de televisió

El gran format que ens permet aquest equip, la seva versatilitat, i la seva adaptació a condicions lumíniques adverses (un aspecte molt important en un espai on l’equip d’il·luminació té gran presència), fa que les pantalles LED siguin un bon aliat. Només fa falta veure varis programes de temàtica diferent i analitzar com en cada plató la pantalla compleix una funció diferent.

En el cas dels informatius, telediaris i debats podem veure pantalles de LED que s’utilitzen com a suport gràfic de la informació, ubicades en el fons mentre que els presentadors expliquen els fets. En aquest cas, el contingut audiovisual mostrat a la pantalla solen ser imatges, animacions, dades i titulars que ajuden a l’espectador entendre el context.

En la secció del temps, la pantalla es converteix en el principal focus d’atenció i el presentador complementa la informació.

En els platós amb una temàtica més lúdica (concursos, Talent Shows, espectacles…), les pantalles LED juguen un paper molt important per generar diferents atmosferes i/o formar part principal del contingut. En el cas dels Talen Shows, o els cantants solen ser grans protagonistes, podem utilitzar les pantalles com a fons per ambientar les cançons, o per ampliar la imatge dels concursants quan surten a participar a l’escenari. Així mateix, en un concurs la pantalla es pot convertir en el protagonista per la seva facilitat a l’hora de mostrar texts i gràfics que confirmen la dinàmica del mateix.

Les pantalles corbes de led ens permiten a la seva vegada formes corbes o configuracions no convencionals que liberen la creativitat dels dissenyadors.

L’equip humà que hi ha darrere la càmera

Les pantalles LED, com tots els equips instal·lats en un plató, no tenen cap funció sense un equip humà darrere que entengui a la perfecció el llenguatge de les càmeres, els sistemes de control, el so, la il·luminació… Per això, és important comptar amb professionals amb experiència en el sector per entendre quins equips audiovisuals per a platós seran necessaris.

A EIKONOS oferim un servei de lloguer de pantalles de LED per a platós de televisió, així com tot tipus de material audiovisual necessari per a platós per augmentar el valor de l’ambientació i l’escenografia. No dubtis en sol·licitar el nostre servei i l’assessorarem amb els nostres més de 30 anys d’experiència. Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.