29 septiembre
Comparativa entre pantallas

Pantalles de plasma i TFT: quins són els usos dels monitors?

A l’hora d’organitzar esdeveniment poden sorgir molts dubtes sobre quins són els millors equips de lloguer en cada cas. Segurament, en el nostre dia a dia professional ens trobem amb situacions molt diverses i estar a la aguait de les diferents possibilitats que tenim davant nostre és de vital importància. Moltes vegades aquests dubtes estan referits a les pantalles que van a ajudar a que més persones puguin viure l’esdeveniment de la forma més propera possible.

Quins tipus de pantalla podem utilitzar? Avui ens centrarem en les pantalles de plasma i TFT, que s’utilitzen sovint en congressos, esdeveniment esportius, jornades i altres tipus d’esdeveniments, a més d’explicar els usos concrets de les pantalles que dependran del tipus d’esdeveniment que estem organitzant.

Les pantalles de plasma, TFT i LCD

Les pantalles de plasma són ideals quan la qualitat de la imatge és molt important per l’esdeveniment gràcies a la seva nitidesa i idònia pels esdeveniments amb gran volum d’assistents.

El TFT és un element electrònic que s’utilitza en un dispositiu existent com transitor, la seva aplicació més famosa la trobem en les pantalles planes de vidre líquid. Aquest tipus de tecnologia és recomanable quan treballem amb monitors.

Les pantalles de LCD són més adequades per entorns més petits i esdeveniments en els que la gent no es trobi ubicada en un gran radi d’acció, de manera dispersa. També és recomanable quan treballem amb monitors i perfectes per presentacions.

Quins són eles usos dels monitors

Els monitors poden tenir diferents usos en funció de la seva finalitat. Probablement quan pensis en ells el primer que et ve a la ment és el de monitor de l’ordinador. Un altre dels usos té relació amb el control, en el que els tècnics monitoritzen i coordinen tots els elements audiovisuals que s’estan realitzant en un esdeveniment.

En els esdeveniments de gran envergadura, per exemple en les presentacions de nous productes o en conferències en les que es realitzen projecció, els monitors els poden fer servir els speakers a mode de suport de la presentació que estan efectuaran. En el cas d’utilitzar el conegut programa Porwer Point, el monitor que només veu el ponent pot tenir les notes de les diapositives mentre que els participants només veuran projectada la presentació sense les anotacions, d’aquesta manera s’estaria utilitzant en pantalla duplicada o extensa. Per altra banda, també poden utilitzar-ne com una espècie de telempromter que permet al locutor llegir els seus texts sense que es noti.

El següent ús fa referència a les condicions físiques. És a dir, hi ha espais on es realitzen esdeveniment que per causes físiques del mateix no tots els presents poden visualitzar correctament la zona principal de l’acte, ja sigui pel volum d’assistents i la dispersiódels mateixos, cm que hi hagin elements estructurals que dificultin la vista com l’existència de columnes. En ambdós casos és interessant utilitzar monitors distribuïts per l’espai on aparegui el directe de càmeres o la presentació de l’esdeveniment per a que les persones puguin seguir-lo a temps real.

El cinquè ús dels monitors és el de senyalització dinàmica; guiar, orientar o organitzar a una o conjunt de persones en aquell punts de l’espai que plantegin dilemes de comportament. Per exemple en l’entrada d’un edifici de congressos, en la que hi hagi un monitor on aparegui tota la informació relacionada amb els esdeveniment que es facin en les diferents sales, o bé en l’entrada de les facultats de les universitat informants als estudiants de les classes que s’imparteixen en les aules amb els seus respectius horaris o en les andanes dels trens.

El següent ús d’aquests equips audiovisuals és el de convertir un espai en corporatiu a través de la distribució de monitors per l’espai com la imatge estàtica o bé dinàmica del logotip de l’empresa, de tal manera que els usuaris que estan en l’esdeveniment vegin relaxat qui és el protagonista del mateix.

En definitiva, els monitors són un tipus d’equipament audiovisual molt útil que poden solucionar-te certs problemes espacials, així com utilitzar-lo amb altre fins com els que hem mencionat amb anterioritat. Aquests productes han de tenir una cavitat professional per gaudir de l’experiència que ens proporcionaran tana a la persona que el va contractar com les que assisteixen com convidats a l’esdeveniment.

Si coneixes altres usos dels monitors que no estiguin contemplats en aquest pots, l’animem a que col·laboris i ens els deixis en els comentaris!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.