14 marzo

Necessito un edifici pels mappings i projeccions en 3d?

El mapping s’ha desvelat com un dels mitjans audiovisuals més atractius i sorprenents dels últims anys. Així, s’ha marcat com la tècnica de marketing perfecta si volem que el nostre missatge arribi de forma espectacular a tot tipus de públics, que recordaran aquest desplegament de llum i so molt millor que mitjançant qualsevol altra tècnica publicitària.

D’aquesta manera, no són poques les institucions i empreses que s’han decidit a encarregar mapping i han cedit les seves seus corporatives i edificis emblemàtics per a que sobre ells es projectin espectaculars imatges que donen a la façana un aspecte tridimensional, però, és sempre necessari un edifici?

A què anomenem mapping

Per poder respondre a aquesta pregunta, primer hem d’indagar sobre la definició de mapping i, a través d’aquesta, poder delimitar els seus usos.

Així, anomenem mapping a la tècnic consistent en projectar imatges sobre superfície amb volum, aconseguint d’aquesta manera efectes de moviment o tridimensional que donen lloc a tot un espectacle artístic i sensorial potencialment atractiu.

Atenent a aquesta definició, podem apreciar com d’entrada no fa referència a la necessitat de realitzar-se sobre una façana o edifici, si no “sobre superfícies amb volum”, podent ser aquesta a priori de qualsevol tipus.

Superfícies sobre les que realitzar un mapping

El correcte i comú de realitzar-ho sobre un edifici és que aquest ofereix les peculiaritats òptimes pel videomapping (superfície amplia i visible a distància, amb suficient espai per a la seva realització i amb una fisonomia perfecte per poder jugar amb el volum i colors), però tot element que també les ofereix, pot servir de base perfecta per crear aquest efecte audiovisual.

Inclús petits objectes, persones o superfícies totalment planes ens poden servir com pantalles per la nostra creació de vídeo art, sempre i quan es tinguin en compte les seves peculiaritats prèviament a la seva creació. A més d’aquesta vessant purament artística, també podem utilitzar el mapping sobre objectes per explicar el funcionament d’aquests, les seves característiques o reforces la seva identitat. És una tècnica perfecta per generar una necessitat, vendre un producte o transmetre els valors d’una empresa.

Algunes aplicacions del mapping sobre objectes pot ser la demostració de la mecànica d’un nou model d’automòbil, les sensacions que transmet un perfum o el maridatge entre un menú y els audiovisuals a la taula d’un restaurant.

Limitacions d’un videomapping que no es realitza en un edifici

En un principi no existeixen limitacions que facin més adequada la representació d’un mapping sobre una façana davant de qualsevol altre objecte, si no reptes creatius que facin possible omplir de vida el llenç escollit i que submergeixi als espectadors en la narrativa audiovisual de forma espectacular.

Per això és necessari que s’estudiï l’objecte, sigui gegant o no, sobre el que es projectarà per dissenyar les solucions tecnològiques que permeten que les imatges que s’aprecien amb la nitidesa i ambientació que potencien l’estímul sensorial de l’espectacle.

El únic que hem de tenir en compte és que estem davant unes peces creatives úniques, per tant, no podrem aprofitar un mapping que ha sigut creat per a una superfície concreta, per projectar-la en altres de diferent fisonomia, ja que el “mapa” ha canviat.

Si estàs pensant en realitzar un mapping compta amb EIKONOS. Disposem del material i l’equip humà, tan tècnic com artístic, necessaris per a que sigui espectacular i inoblidable. Parlem!

Guardar

Guardar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.