17 mayo
Medios audiovisuales para organizar un evento corporativo

Mitjans audiovisuals per organitzar un esdeveniment corporatiu

Per organitzar un esdeveniment corporatiu actualment, no es poden passar per alt els mitjans audiovisuals. Enrere queden aquells esdeveniments en el que el públic es seia durant hores davant d’una pantalla veient passar diapositives una rere l’altra.

Avui en dia, els esdeveniments s’han convertit en esdeveniments dinàmics, fluïts i entretinguts per ponents i també per l’audiència, i en aquest sentit, els mitjans audiovisuals juguen un paper fonamental.

Com participen els mitjans audiovisuals en un esdeveniment 

Tot i que cada cop estem més acostumats a despliegues audiovisuals de tot tipus, encara queda molt caní i moltes opcions per sorprendre als assistents, i qualsevol elements pot ser utilitzat com un nou canal de transmissió d’informació que potencien qualitats i missatges de l’esdeveniment.

Per exemple, les parets ja no són simples i llises, si no que ja s’utilitzen com pantalles en les que projectar contingut, animacions i informació. Per fer l’esdevenimentmés corporatiu, en les parets es pot projectar els colors de l’imatge coporativa i grafies; a més d’utilitzar-se dissenys específics de l’esdeveniment o nous claims que es faran servir durant un període de temps. Si ens fixem en esdeviments de grans empreses o en les fires més importants del país, veureu clars exemples al respecte.  

Per l’altra banda, a part del vídeo, la decoració i la il·luminació, no podem oblidar la importància dels equips de so en qualsevol esdeveniment corporatiu. A més de transmetre el missatge dels ponents, també s’utilitza com a reforç musical, sempre intentant utilitzar-lo com una via que ha de facilitar la transmissió del missatge sense molestar ni entorpir.

El silenci també pot ser una eina més (i potent) en el procès de transmissió; i per això també s’ha de tenir en compte a l’organitzar un esdeveniment corporatiu i fer-lo servir al nostre favor.

Integrar al ponent en la presentació

La tecnologia audiovisual segueix evolucionant i incorporant noves formes d’interacció. Com deiem al principi, un esdeveniment ja no es limita a passar diapositives. És més, seria un complet error fer-ho disponent de la tecnologia i els mitjans audiovisuals actuals.

La interacció entre el ponent/prsentador i la presentació/missatge és part important per involucrar al públic en allò que succeeix en escena. Un exemple clar és el reconeixement gestual, una tecnologia que permet canviar els missatges o informació que veien en pantalla gràcies al moviment del presentar.

A més a més, aquest any es preveu, serà l’any de la realitat augmentada, una nova tecnologia amb la que el ponent no interactua únicament amb la presnetació, si no que s’integra en ella, oferint noves possibilitats d’imatge en els seus esdeveniments corporatius.

Com interactua l’assistent a un esdeveniment corporatiu 

En el afany per involucrar a l’audiència, és necessari facilitar formes d’interacció també entre la ponència i els assistents. Això es pot aconseguir de diferents maneres que aconsgueixin fer-li’s partícips en allò que es comunica.

A cap ens pillarà per sorpresa la participació a través de Twitter i les xarxes socials. Tots els esdeveniment corporatius que s’organitzen avui en dia comptem amb un Hashtag propi que serveix no nom´s per fer difussió del mateix. A més, permeten que els assistents puguin transmetre les seves preguntes, cuestions o comentaris al ponent per tractar-los amb la resta d’assistents.

Si volem anar un pas més enllà i comptem amb un pressupost que ens permeti fer-ho, desenvolupar una aplicació participativa per smarphones pot ser una gran pas en aquesta línea.

El Mobile World Congress que es celebra anualment a Barcelona és el millor exemple de com utilitzar una aplicació pròpia per dispositius mòbils: no es limita únicament a facilitar la comunicació d’assistents i ponents. A part d’això, és una guia completa, portàtil i gratuïta de l’esdeveniment amb el mapa dels expositors, horari de les conferencies i també informació sobre transports, vies d’accès, etc.

El pressupost serà la base sobre la que començar a construir i organitzar un esdeveniment corporatiu, comptant amb els mitjans audiovisuals necessari per a que realment sigui efectiu en allò que ens interessa. En aquest sentit, l’experiència i el compromís d’EIKONOS en l’organització d’esdeveniments audiovisuals i en la innovació tecnològica són garanties per obtenir un resultat satisfactori. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.