01 julio
¿Alquilar o comprar? Amortizar un montaje audiovisual

Llogar o comprar? Amortitzar un muntatge audiovisual

En el moment de fer front al muntatge i la producció d’un projecte amb un important factor audiovisual, poden sorgir varis dubtes o qüestions que es necessiten resoldre quan abans millor. Sense dubte, una de les més importants és: necessito comprar o puc llogar material audiovisual pel meu projecte?

La rendibilitat és un element a tenir en compte en un esdeveniment projecte i sempre s’ha de buscar l’amortització de la inversió. Els audiovisuals per esdeveniment també són una inversió i per això és necessari valorar les opcions i veure quina és la més rentable.

Per acalar aquests dubtes i per a que puguis amortitzar un muntatge audiovisual pel teu esdeveniment o projecte, et deixem alguns consells:

La solució en funció de les característiques del projecte

Si ets el client final que cerca la major rendibilitat pel teu esdeveniment, tenir clar el projecte t’ajudarà a definir i trobar la millor solució en quan als mitjans i equips audiovisuals que necessitaràs. La qüestió per saber si has de llogar o comprar és únicament una: es tracta d’un projecte que perdurarà en el temps o pel contrari es tracta d’una celebració puntual? Posem alguns exemples:

Instal·lacions fixes

Si busques equips audiovisuals per una nova exposició en un museu, per exemple, hauràs de necessitar-los durant un llarg període. Parlem d’anys, pel que segurament el cost del lloguer seria desorbitat. En aquest cas és evident que la compra es converteix en la millor solució per disposar d’aquests equips audiovisuals.

Tot i així, les característiques del projecte també t’ajudaran a trobar la solució. A vegades hi ha instal·lacions fixes que es poden utilitzar durant 3 mesos en un projecte realment gran en el que l’adquisició dels equips pot resultar poc rentable. En aquest cas, encara que es tracti d’un projecte d’una duració relativament llarga, el lloguer serà l’opció més econòmica. 

Equips audiovisuals per esdeveniments 

Ara posem-nos en situació dels organitzadors del Sónar que s’acaba de celebrar a Barcelona. Un absolut desplegament audiovisual que ha portat a la ciutat música avançada, artistes i espectacles multimèdia de tot el món. Tot i així, la seva duració no arriba a la setmana.

En aquest cas, val la pena comprar tots aquests equips audiovisuals que s’utilitzaran durant 4 dies? NO. Aquí, el lloguer s’escull com l’opció més rentable i amb la que aconseguiràs amortitzar un muntatge audiovisual.

Podem dir que no hi ha una regla definitiva per llogar o comprar. El primordial serà valorar les característiques del projecte per saber si és més rentable una opció o una altra. En aquest sentit, l’assessoria per part dels proveïdors i tècnics també t’ajudarà a aclarir els dubtes.

Amortitzar un muntatge audiovisual per un proveïdor de mitjans 

Aquest cas és més complicat perquè entren en joc el factor de la planificació i el de la rendibilitat interna. Com a norma general, un proveïdor de mitjans audiovisuals tenen la propietat d’un ampli catàleg d’equips audiovisuals i solucions amb els que donar servei a tots els esdeveniment i projectes que es vulguin contractar. Per exemple, a EIKONOS desponem d’un estoc amb més de 2.000 referències d’equips audiovisuals.

Tot i així, poden produir-se pics de feina amb els que no es contava i que en un període concret que hi hagi més esdeveniment dels que es tenien planificats. En aquest cas, els proveïdors d’equips audiovisual també busquen opcions de lloguer en altres proveïdors per poder donar servei a la demanda i no deixar passar oportunitats.

Una cosa similar passa amb els equips menys rentables o menys demandants. En aquest cas, el proveïdor pot optar per oferir el servei externalitzant-lo, comptant amb un proveïdor concret per alguns equips.

Assessoria i instal·lació en ambdós

Per trobar la millor solució, des de EIKONOS oferim assessoria per a que el client sàpiga quina opció és la més rentable. En qualsevol cas, sigui quina sigui la solució, la instal·lació dels equips i seguiment durant tot el procés és una altra característica que s’ha de posar a l’abast del client amb tal d’oferir-li un servei de qualitat, professional i amb garanties.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.