04 febrero

Lloga la il·luminació exacta que necessites per a cada esdeveniment

Amb el començament de 2020 arriba el moment de planificar els esdeveniments de l’any.  Val la pena estructurar un calendari per a treballar al marge i que no quedi cap cap per lligar. Cada element és rellevant i amb el lloguer d’il·luminació podràs controlar l’ambient que vols mostrar als teus assistents. A més, hem de controlar:

  • L’espai en el qual estarem presents
  • Afluència de públic
  • Tipus d’esdeveniment
  • Si és interior o exterior
  • Quin objectiu busquem
  • Si el gestionarem internament o subcontractarem una empresa experta en esdeveniments
  • Si disposem d’equipament o ens disposem a comprar o a llogar material audiovisual
  • Quin suport tindrem durant el transcurs del mateix congrés, acte o celebració

Crear ambients amb la il·luminació

Davant aquesta tessitura, no hi ha dubte que la planificació d’un esdeveniment pot ser una labor aclaparadora i esgotadora. Al marge dels punts exposats més amunt, hi ha altres que, com a espectadors, de vegades ens passen desapercebuts però són totalment rellevants. És el cas de la il·luminació, capaç de crear ambients i aconseguir el clima que busquem. En un esdeveniment a l’aire lliure, la decisió és més complicada, ja que les hores del dia modificaran l’aparença d’estands o escenaris i hem de tenir-ho en compte a l’hora de planificar quin tipus de llum utilitzarem.

Aquesta pot ser dinàmica o estàtica, molt acolorida o simplement blanca. Pot servir per a diversos propòsits com crear una atmosfera en concret o ressaltar determinades característiques de l’esdeveniment.

Els esdeveniments nocturns es presten més a l’originalitat gràcies a l’ús de LEDs, garlandes i efectes d’il·luminació arquitectònica els quals aporten modernitat i espectacularitat.

Tipus d’il·luminació d’acord amb cada esdeveniment

És important que la il·luminació sigui uniforme perquè es generi un ambient harmoniós. Per aquest motiu, en el moment de fer el lloguer d’il·luminació s’han de tenir molt clares les característiques de la classe d’il·luminació que s’utilitzarà, per tant, has de comptar amb l’assessorament de professionals.

D’aquesta manera, el primer que has de saber és que hi ha fins a tres categories dins la classe de llum a utilitzar en un esdeveniment:

Il·luminació general de sala: parlem de la instal·lació lumínica pròpia de l’espai. Aquesta il·luminació normalment no forma part de l’esdeveniment. Es pot utilitzar, per exemple, abans i després d’aquest.

Il·luminació decorativa: la seva funció principal és embellir l’esdeveniment. Es poden utilitzar diverses tècniques d’il·luminació per a aconseguir el resultat més indicat.

Il·luminació amb efectes: podem aconseguir diferents efectes especials a partir de llums dinàmiques en moviment continuat. També podem crear textures barrejant i combinant diferents focus de colors. L’objectiu és aconseguir aquell efecte ‘wow’ tan buscat per les empreses als seus esdeveniments.

Si tens dubtes sobre quin lloguer d’il·luminació en esdeveniments és la més adequada per al teu projecte, recorre a professionals com els d’Eikonos. Vols més informació? Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.