13 junio
Eikonos Champions League 2017

L’espectacle audiovisual de la final de la Champions League 2017

El passat dissabte 3 de juny va tenir lloc una de les trobades televisives de més audiència i afició de tot l’any: la celebració de la final de la Champions League 2017 en el Millennium Stadium de Cardiff, en el que es disputaven el premi l’equip Juventus de Turín contra el Real Madrid. L’esperit competitiu i l’esperit feien ja d’aquesta cerimònia tot un show, a més de l’afició i les seves ganes d’animar al seu propi equip.

Més enllà dels ingredients essencials que requereix un partit d’aquest nivel, el contingut audiovisual no va poder faltar per impactar a l’audiència i va ajudar en gran part a equiparar la final a un súper esdeveniment com el de la Super Bowl.

La ceremònia inaugural

De la Opening Ceremony va ser responsable  l’actuació del grup Black Eyed Peas. Acompanyats de més de 100 ballarins, focs artificials, llums i efectes especials, el inici del show ja donava a entendre la importància d’aquesta trobada.

Tot això en menys de 15 minuts de duració, però suficients com per sorprendre a l’audiència i a convidar-los a gaudir de la final.

Només amb aquest inici ja ens vam adonar de tot l’equip de professionals tècnics que hi havia darrere per fer possible aquesta realitat, a més de l’equip de so i de la il·luminació, llestos per oferir a una audiència multitudinària tot el show. Les càmeres mostraven en les pantalles gegants primers plans dels artistes, així com perspectives de tot l’estadi per a que tots els assistents no es perdessin detall. Quan temps havia fet falta per a que aquesta sincronització fos tal i com nosaltres esperàvem?

Just quan va finalitzar aquest acte previ, un altre grup de professional ja es preparaven per recollir tot l’espai i convertir el que abans era en un escenari perfecte per un concert, en el camp de joc en el qual es disputaria la final de la Champions League d’aquest any.

 

Un equip audiovisual complet i centrat en que l’audiència gaudeixi 

Una de les característiques d’aquest tipus de trobades televisives és com la tecnologia es volca totalment per aconseguir que l’audiència gaudeixi al màxim i visqui una experiència íntegra.

Per això, la UEFA va utilitzar 47 càmeres ubicades en llocs estratègics per tot el camp i l’estadi, per poder oferir cada un dels detalls, moviments i accions dels jugadors des de tots els angles. Entre aquestes 47, s’incloïa una spidercam i un helicòpter que retransmetia en 4K.

L’objectiu? Transmetre totes aquestes imatges a més de 200 països i a una audiència aproximada de 350 milions d’espectadors.

Entre les grades, dos pantalles gegants LED permetien donar suport a l’acte, mitjançant frases motivadores (com el lema “The time is now”) , la alineació dels jugadors, el marcador, així com repeticions de les jugades.

Sense dubte, tot estava llest per a que els jugadors sortissin al camp, donessin el millor de sí mateixos i tot el món – tan els assistents en l’estadi com els espectadors de pràcticament tot el planeta – poguessin veure a la perfecció les jugades que determinarien qui seria finalment el campió.

Des de EIKONOS, felicitem a l’equip guanyador i, especialment, a tots els tècnics professionals que van demostrar la perfecta coordinació, planificació i coneixements que es requereix per poder formar part de l’organització d’un esdeveniment audiovisual com aquest.

© Imatges de Wikimedia

Eikonos lloguer d'equips audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.