17 abril
escenografía para proyectos audiovisuales

L’art de l’escenografia per esdeveniments i espectacles

Podríem definir el concepte d’escenografia com “l’art de dissenyar o realitzar decorats pel teatre, cinema o televisió”.

En aquest sentit, el serveis audiovisuals cobren un paper imprescindible per donar vida a l’ambientació i la decoració de l’espai en el que es durà a terme l’espectacle o l’esdeveniment.

T’agradaria orientar aquesta idea que tens en ments però no acabes de saber com executar-la? Avui a Eikonos t’expliquem l‘escenografia per projectes audiovisuals i esdeveniments culturals pot ajudar-nos a aconseguir grans espectacles que sorprenguin a la teva audiència.

 

Escenografia en esdeveniments

A vegades, quan parlem d’escenografia pensem únicament en espectacles. No obstant, aquest art pot aplicar-se també en tot tipus d’esdeveniments: gales, conferències, taules rodones, actes de presentació, llançaments de productes o serveis, concert i actuacions…

I sense dubte, la posada en escena atorgarà a l’esdeveniment un valor afegit i diferencial que tots els assistents recordaran.

 

Una escenografia per cada tipus d’esdeveniment

És cert que cada trobada social, cultural, esportiva, empresarial, etc., compta amb unes necessitats de decoració i ambientació concretes.

Per exemple, hem d’aplicar el mateix tipus d’escenografia per una presentació de producte d’Apple que per una junta d’accionistes d’un banc? Hem de dissenyar els mateixos recursos i continguts?

En el cas de la presentació d’un producte Apple, l’escenografia i el contingut audiovisual ha d’orientar-se al futurisme, la modernitat i l’ús de colors corporatius o eslògans.

En canvi, en una junta d’accionistes, serà predominant que la imatge corporativa de la marca sigui sòlida, així com l’ús de cartells, flyers i material gràfic per transmetre la nostra identitat que estigui acord amb l’escenografia i serveixi també de recolzament a nivell informatiu.

 

 

Mitjans audiovisuals, un recurs escenogràfic

Per millorar l’experiència de l’espectacle, atreure al públic i interactuar amb ell i millorar la comunicació en general, l’ús de mitjans audiovisuals serà una gran solució a nivell d’escenografia, aportant una dosis d’originalitat, tecnologia i innovació a l’espai mentre que es transmet el principal missatge artístic. Parlem de grafisme dinàmic, vídeo, il·luminació… inclús el tipus de so que utilitzarem ha de ser l’adequat al tipus d’esdeveniment.

A mode complementari, trobem els cartells, flyers, roll-ups i altres formats físics que estan acord amb l’escenografia.

Combinant els mitjans audiovisuals amb altres mitjans, aconseguirem crear una ambientació molt més completa i coherent.

 

El valor de l’escenografia 

Com hem dit anteriorment, tots els elements acaben afectant a allò que volem transmetre a l’assistent d’un esdeveniment. I per tot incloem també, no només el que succeeix a l’escenari, si no també el missatge que donem al escollir el lloc de l’esdeveniment, ciutat… Tot és susceptible de transmetre uns valors de marca i idees que haurà de cuidar-se al detall.

Ja tens en ment com t’agradaria que fos l’escenografia espectacular pel teu pròxim esdeveniment o espectacle? Confia en Eikonos i t’assessorarem com a experts en projectes audiovisuals. Parlem!

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.