13 noviembre
Diseño web basado en la experiencia de usuario o usabilidad web

La importància d’una bona experiència d’usuari en el disseny web

Tota empresa ha de tenir el seu reflexa a internet. disponible per a qualsevol dispositiu. És una qüestió que en ple 2015 ja ningú discuteix. Els nostres clients estan en Internet i volen tenir en pocs clics tota la informació que necessiten sobre el que estan buscant. Per això, hem de treballar no només amb tècniques de posicionament que ens ajudin a ser trobats, si no que també hem de tenir com a meta una bona experiència d’usuari en el disseny web. Això vol dir que hem de ser capaços d’oferir-te una navegació intuïtiva i senzilla, en la que no es sent perdut i sàpiga en tot moment com tornar a la pàgina inicial.

Sentir-se com a casa

Aquesta és la màxima que hem de tenir al cap quan ens plantegem la nostra web corporativa. Sigui quin sigui l’àrea al que es dediqui l’empresa, el cliente ha d’estar col·locat en l’epicentre de tota l’estratègia. I en la web és primordial fer-lo sentir com a casa, que estigui còmode, que es sàpiga moure’s sense dubtes per el menú, el porfoli dels nostres treballs, la nostra història, qui som, els nostres serveis i, sobre tot, el nostre contacte. D’aquí és on realment tanquem el tracte: hem aconseguit que s’interessi realment pel que li estem oferint.

En tot això,  el disseny web juga un paper fonamental. I és que no es tracta únicament de fer una web maca, que estèticament estigui amb concordança amb els cànons de la direcció de l’empresa o el seu departament de marketing. No. El disseny web ja d’estar sempre al servei de l’usuari que entra en el nostre espai d’Internet. Cal dissenyar un itinerari senzill per a que el nostre potencial client pugui moure’s amb llibertat, però sempre sabent que tot està correctament estructurat, que no hi ha carrerons sense sortida i que pot consultar de nou tot allò que vulgui sense cap problema.

La usabilitat, el concepte fonamental

Potser hagis escoltat parlar alguna vegada d’usabilitat web. És el concepte clau en tot aquest assumpte. Es tracta de fer una web que sigui “usable”. La definició oferta per la ISO tracta del grau d’eficàcia, eficiència i satisfacció amb la que els usuaris específics puguin aconseguir objectius específics, en contextos d’usos específics. Això es tradueix en que no es tracta de crear una web que tingui una sort d’usabilitat universal, si no que s’ha de tenir molt en compte tan quines són les metes que perseguim com el context del projecte.

En aquest punt, conèixer als nostres possibles usuaris és fonamental. ¿A qui ens dirigim? Hem de saber quin és el perfil dels nostres clients potencials en Internet. Per això, podem extrapolar els que tenim en l’actualitat a nivell offline. Per definir-los hauríem d’atendre a criteri amb el sector en el que desenvolupen la seva activitat, si estan habituats al ús de les noves tecnologies i els rands d’edat dels encarregats dels seus projectes relacionats amb la nostra àrea de treball, entre altres. També és una bona oportunitat per dirigir-nos a aquells públics als que ens agradaria arribar però que encara no hem aconseguit. Podem fixar-nos aquí el target que vulguem i definir-lo en base també als criteris anteriors. Tenint en compte aquests dos grans grups haurem de definir com serà la usabilitat de la nostra web.

En definitiva, es tracta d’oferir al visitant una bona experiència d’usuari en el disseny web. Una poderosa eina que ens ajudarà a genera una imatge real sobre el nostre treball i confiança per seguir creixent, arribant cada cop a més clients satisfets que hagin trobat en la nostra web tot allò que buscaven. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.