04 marzo

La base d’un bon muntatge audiovisual: l’edició de vídeo

Gravar un vídeo actualment resulta molt senzill, de fet, mai havia sigut tan fàcil. La majoria de la gent pot tirar del smartphone de la seva butxaca i començar a gravar de forma immediata per després posar el seu vídeo en línia a l’instant.

Aquesta idea de la facilitat i possibilitat de compartició tan ràpida realment resulta apassionant per a que els usuaris puguin compartir les seves vivències. Tot i així, existeix una important diferència entre un fast casual clip d’aquest tipus i un vídeo professional d’alta qualitat i ben produït.

El que moltes persones no es donen compte és que gran part de l’obra de creació d’un gran vídeo succeeix després d’una gravació, és a dir, es realitza amb l’edició de vídeo i mescla de so durant la postproducció.

Per què és tan important l’edició de vídeo 

Els millors vídeos i pel·lícules fan que sembli fàcil aconseguir aquest resultat, de la mateixa manera que un gran artista fa que el seu propi treball sembli fàcil de fer. Però la qualitat perfecta d’un gran vídeo no succeeix sense molt treball cuidat, que normalment té lloc darrere de les càmeres al finalitzar el rodatge.

El fet de que avui en dia la gent estigui tan acostumada a veure vídeos d’alta qualitat és una arma de doble canó ja que fa que els vídeos mal editats destaquin negativament. En aquest sentit, a part del treball de l’artista, juga un paper important els equips d’edició de vídeo.

Unes males decisions en l’edició poden distreure a l’espectador des del missatge que se l’intenta transmetre. Això significa que el vídeo no està fent el treball pel que havia sigut creat )mostrar un producte, recolzar a un candidat, explicar una història…). No importa quina sigui la meta, una bona producció de vídeo és una inversió per l’èxit.

Durant el procés de postproducció és on realment es poden refinar el missatge que es vol transmetre amb el vídeo i es poden ajustar als detalls per fer que tot estigui correcte.

Un software d’edició modern ens permetrà provar fàcilment diferents preses i punts de vista, alterar l’ordre dels clips o modificar les imatges. Hem de tenir en compte que el resultat final serà molt diferent en funció del que nosaltres decidim mostrar, en quin ordre, quin tipus d’estimulació crearem, o els plans que farem servir.

L’única manera de veure el resultat final i sentir el seu impacte total és tenir un muntatge més o menys definitiu i aquest és el valor del procés de post-producció. Aquí és on es veu el nostre treball i es pot ajustar amb els equips d’edició necessaris per a que tot estigui perfectament encaixat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.