12 julio

Instal•lacions per esdeveniments esportius: recursos audiovisuals per a una fanzone

Ara que estem veient la febre de l’Eurocopa i a punt de començar els Jocs Olímpics 2016 a Rio, molts aficionats han pensat en ACUDIR a animar als seus equips, seleccions o països. Tot i així, molts no tindran la sort d’aconseguir l’entrada pel camp o estadi.

Els organitzadors d’aquestes competicions, així com patrocinadors i institucions, són conscients d’això i per això cada cop més es recórrer al muntatge de fanzones en les ciutats, tan les que acullen el torneig com les de l’origen de l’equip. En el vídeo d’encapçalaments pots veure la fanzone que vam dissenyar des d’Eikonos a Barcelona en motiu de la celebració del Mundobasket 2014  Mundial de Baloncesto. Una fanzone a la mesura d’una competició d’aquest calibre.

Aquestes fanzones són espais condicionats per a la reunió d’aficionats a un equip o competició i seguir el torneig, traslladant l’ambient de l’estadi i oferint una sèrie de serveis que fan que es visqui tota l’emoció de l’esport. A més a més, els patrocinadors poden reforçar les seves campanyes publicitàries en aquestes instal·lacions, convertint les fanzones en espais d’oci i també promocionals.

A EIKONOS, que treballem des de Barcelona oferint els nostres serveis a nivell nacional i internacional, hem col·laborat amb els equips i en tot tipus de competicions en la preparació, coordinació i condicionament audiovisual de les Fanzones.

En el disseny d’unes instal·lacions d’aquestes característiques, quins són els recursos audiovisuals per a una fanzone que no pugui faltar?

Pantalles gegants, l’epicentre de la Fanzone

No existeix una fanzone sense pantalles LED gegants, que ofereixen gran quantitat d’avantatges. La primera és que suporta molt bé les condicions adverses sobre tot en quant a climatologia. Els panels LED es poden col·locar perfectament en exteriors i aguanten tan un dia solejat com nuvolat o amb vent. Aquesta resistència les converteix en el complement perfecte per exteriors i un dels recursos audiovisuals per a una fanzone imprescindibles.

Per altra banda, ofereixen un ampli camp de visió i el fet de ser modulars permet que es puguin adaptar a qualsevol espai, podent aconseguir una superfície de fins a 100m2. La densitat de LED és la que marca la definició de la imatge, tot i que al estar dissenyada per veure’s a una distància considerable, la qualitat sempre serà perfecta des de qualsevol angle i a qualsevol distància de la pantalla.

Aquesta avantatge és important per seguir el torneig, però també per als anunciants i patrocinadors que vulguin aprofitar l’espai per promocionar els seus productes i serveis. Una pantalla LED gegant és el suport perfecte també per a tot tipus d’accions publicitàries.

A més a més, el LED ofereix molts avantatges en quan a l’estalvi energètic, sent una tecnologia de molt baix consum.

La pantalla és el centre de la fanzone però el so i la il·luminació juguen un paper fonamental per crear i mantenir l’ambient i també per animar a les aficions. La combinació d’aquests 3 equips audiovisuals són els que asseguren l’èxit d’una fanzone, oferint el que els aficionats necessiten.

Hem parlat dels aspectes audiovisuals que necessita una fanzone, però els organitzador han de tenir en compte altres com instal·lar espais de restauració, venta de menjar i beguda, lavabos… Si necessites material audiovisual per a una fanzone, a EIKONOS podem ajudar-te. Parlem!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.