18 abril
Instalaciones audiovisuales para museos

Instal•lacions audiovisuals per recrear un escenari d’època

La tecnologia ens ajuda a fer realitat propostes que aparentment resulten impossibles de dur a terme, en el cas dels projectes culturals, les instal·lacions audiovisuals per museus han aconseguit evolucionar el sector i aconseguir que sigui molt més atractiu a tot tipus de públics.

Quins són aquests elements essencials que aconsegueixen que l’espectador visqui una experiència 360?

El joc de la il·luminació

Tot i que resulti un recurs fàcil, la il·luminació juga un factor important en l’ambientació d’un escenari. De fet, la teoria de Gestalt en quan al concepte de forma considera la llum com un element d’expressió, ja que ens permet distingir un objectes d’altres, diferenciar-los dels seus fons, donar-li’s forma i volum… D’aquesta manera, ens ajudarà a crear ambients, efectes especials determinats i espais més foscos per crear una major tensió, així com l’ús extrem de contrast entre la llum i la ombra. Pensa en quins elements t’agradaria destacar i fes que la il·luminació té un paper important sobre aquest mitjançant equips d’il·luminació com focus, canyons de seguiments…

La temperatura de la llum i el filtre de color baix el qual actua servirà per donar-li un to càlid o fred als objectes que il·luminem.

Un equip de so envolvent

De la mateixa manera que la il·luminació aprofita la foscor per provocar un efecte en la nostra experiència, el so adopta el silencia com un recurs de contrast que aconseguirà sorprendre’ns.

És imprescindible comptar amb un bon equip de so que ens permeti aconseguir que el visitant visqui una experiència global, a partir de la coordinació de la imatge i el so. Per construir la narrativa d’un guió – en aquest cas, la història que viurà l’assistent – hem de saber com volem guiar a l’espectador i en quin punt volem tensionar-lo, relaxar-lo o, inclús guiar-lo per a que vagi a un punt concret.

La interactivitat, el punt d’innovació

Si amb la il·luminació podem jugar amb ombres i amb el so podem emfatitzar la tensió dels visitants, ara ens quedarà aportar el toc d’innovació mitjançant contingut audiovisual interactiu que impliqui al nostre públic,  i impacti especialment als nadius digitals.

A partir de pantalles interactives amb jocs didàctics, projeccions que apareixien de manera inesperada en les parets del museu, animacions que ens guiïn durant el recorregut, vídeos explicatius, fer ús de la realitat augmentada i un llarg etcètera, podrem aconseguir aquesta experiència integral que busquem i convertir a un espectador passiu en el protagonista del contingut que estem explicant.

Per això, és imprescindible comptar amb un gran equip informàtic, espais dedicats al control de tots aquest dispositius i un personal qualificat per a que el públic visqui una aventura que no podrà oblidar.

Necessites una bona instal·lació audiovisual en el teu projecte cultural o museu? Parlem!

 

EIKONOS lloguer d'equips audiovisuals

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.