20 julio
Instalaciones audiovisuales para eventos en estadios

Instal•lacions audiovisuals per esdeveniments en estadis

Realitzar grans esdeveniments és sense dubte tot un dubte per l’agència que ho planifica i organitza com pel proveïdor audiovisual que ha d’assegurar que tots i cada un dels assistents rebi els missatges correctes.

Posem l’exemple d’un concert a l’Estadi Olímpic de Barcelona Si hi has estat, sabràs que es tracta d’un gran recinte, amb capacitat per més de 55.000 persones. En aquests casos, com s’aconsegueix la mateixa experiència en tots els assistents? 

Què s’ha de tenir en compte en els esdeveniments en estadis

Evidentment, aconseguir la mateixa sensació en tots els assistents a l’esdeveniment és tècnicament impossible. Tot i així, sí que es pot treballar per a que la diferència sigui mínima. En aquesta macroesdeveniments en grans recintes és important tenir en compte dos factors: les dimensions i la massificació.

Les dimensions de l’espai és el primer repte que se’ns presenta i amb ell, la massificació. Amb els mitjans audiovisuals haurem de cobrir tota la superfície de l’esdeveniment i facilitar que els assistents que es trobin més allunyats de l’escenari pugui també gaudir del concert veient i escoltant perfectament al seu artista o grup preferit. 

La tendència actual en els esdeveniments en estadios

No és senzill, però és necessari enfrontar-se a tots aquests reptes per resoldre’ls de la millor forma possible. Abans s’optava per distribuir diferents punts d’emissió de manera que els assistents podien veure l’escenari a través de pantalles que es trobaven relativament a prop de la seva ubicació.

El mateix succeïa amb la sonorització, amb altaveus repartits per tot el recinte per aconseguir que tots els assistents escoltessin el concert. Tot i així, aquesta distribució ocasionava alguns inconvenients com era tenir diferents fonts que podien produir asincronies entre el que es veu i el que s’escolta.

La tendència actual és oferir tot el contingut audiovisual des d’un mateix punt d’origen per tot el recinte, aconseguint una experiència més unitària. Per això s’opta per utilitzar una major quantitat d’equips i de major mesures.

Per exemple, ara comptem amb pantalles LED gegant que es veuen a grans distàncies. En quant al so, s’utilitzen un major número d’equips que, des d’un mateix punt, distribueixen el so a tots els assistents, sense importar la distància a la que es trobin.

Per això, els altaveus line array són els equips imprescindibles. Aquests són els altaveus que actualment no falten en cap concert i els reconeixeràs perquè estan formats per vàries unitats acoblades verticalment i amb forma corba que, en conjunt, actuen com una única font sonora. En la part més elevada es concentren més unitats per enviar el so més lluny, i en la part més baixa, menys unitats per a que als assistents més propers a l’escenari. Així s’aconsegueix igualar la recepció per part dels assistents independentment de la seva distància a la font.

En el disseny audiovisual d’esdeveniments en estadis és important valorar la mesura i les unitats necessàries per aconseguir un resultat òptim. A Eikonos tenim més de 30 anys d’experiència en l’organització audiovisual d’esdeveniment de tot tipus, així que si necessites ajuda pel teu esdeveniment, contacta amb nosaltres. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.