26 febrero

La importància dels sistemes i equipaments d’àudio i so

Les empreses que realitzen esdeveniments audiovisuals inverteixen molts recursos amb l’objectiu de crear un ambient confortable per als seus convidats. En aquest sentit, el so és important en qualsevol esdeveniment gràcies a l’experiència integral que pot oferir.

Considerant la mida de la localització i de l’audiència, el propòsit de l’esdeveniment, i si és en interior o exterior, es necessitaran amplificadors, micròfons i altaveus perquè el so sigui clar. La gamma de sistemes disponibles per a diferents aplicacions és enorme i des d’EIKONOS podem ajudar-te a triar la millor opció per al teu esdeveniment.

Quins elements són necessaris perquè un sistema de so i àudio funcioni sense problemes?

Els equipaments de so i àudio utilitzen múltiples components electrònics per a gestionar i transmetre el so. Això pot afectar i produir brunzits en altres dispositius del sistema d’il·luminació si s’alimenten de la mateixa font d’energia. Per aquest motiu, és recomanable separar les fonts d’energia d’àudio i il·luminació en la producció d’esdeveniments. També és necessari realitzar assajos previs per assegurar que qualsevol problema pot solucionar-se amb el temps suficient. Amb una mica d’atenció al detall i alguns consells professionals es pot aconseguir un so excel·lent i equilibrat el qual ajudi a realçar l’experiència.

Sistemes de monitoratge

A l’escenari els sons sonen molt diferent en comparació a quan ets a l’audiència. Els monitors, com els sistemes in-ear o les cunyes d’escenari, resolen aquest problema.

Micròfons

Hi ha tres tipus bàsics de micròfons: Els micròfons unidireccionals; ideals per a veus o petits instruments, els micròfons bidireccionals; excel·lents per a diàlegs entre dues persones, i els micròfons omnidireccionals; capturen l’àudio en un escenari per, per exemple, cors o grans instruments. També hi ha micròfons sense fil de diadema o de solapa que deixen les mans lliures.

Altaveus

Els altaveus tenen un con de so projectat cap al front. Quan col·loquem els altaveus a l’extrem esquerre i dret d’un escenari, es forma una bretxa de so en el centre. Per a evitar això, s’utilitzen sistemes de retard i desbordament per a crear un so uniforme en tot l’espai. Més volum no vol dir més so si hi ha zones en les quals el so no arriba.

Amplificadors

Un amplificador és un dispositiu electrònic que pren un senyal i augmenta la seva potència, és a dir, augmenta l’amplitud.

Els ohms són una mesura de resistència i ens diuen com de resistents són els amplificadors i els altaveus respecte a l’electricitat. El més important és que els altaveus i els amplificadors tinguin la mateixa classificació d’ohms. Per altra banda, la potència es mesura en watts i s’ha d’utilitzar un amplificador un 50% més potent que els altaveus.

Preamplificador / guany

Un preamplificador augmenta el nivell dels senyals i actua sobre la tensió del senyal d’entrada connectat directament als micròfons o utilitzant una “serp d’escenari”. S’amplifica el micròfon utilitzant el potenciòmetre de guany en el preamplificador. Què és exactament el guany? Pot considerar-se com la sensibilitat del micròfon. Augmenta la intensitat del qual el micròfon pot “escoltar” i s’utilitza per assignar la intensitat apropiada a cada instrument.

Processadors de senyal

Els processadors de senyal són dispositius per augmentar la qualitat del so. Els processadors més comuns permeten ajustos tonals, de greus a aguts o en efectes com el retard i la reverberació.

Taula de mescles

El mesclador és la base d’operacions per “mesclar” pistes manipulant nivells de volum, enviant feeds o ajustant dinàmicament l’equalització de l’espai. És on totes les entrades (micròfons, instruments, FX, etc.) es controlen, es processen i s’encaminen a les sortides apropiades.

A EIKONOS aprenem una cosa nova en cada projecte. Després de molts esdeveniments, disposem de tècnics d’àudio molt qualificats i competents, així com sistemes i equipaments d’àudio i so de la qualitat més alta. El nostre equip de tècnics AV professionals entregarà, configurarà i operarà tots els nostres equipaments d’àudio, vídeo i il·luminació. Tot i que a EIKONOS també oferim un servei de lloguer d’equipaments audiovisuals.

Si necessites assessorament no dubtis a consultar amb l’equip d’experts d’EIKONOS. Parlem!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.