16 noviembre
Eikonos proyector video eventos

Espais en els que treballar amb un projector de vídeo per a esdeveniments

El projector de vídeo és una eina molt utilitzada en multitud d’esdeveniment i projectes audiovisuals. La raó és que permeten oferir informació de forma clara i relativament senzilla a través de la projecció d’imatges i text, normalment en una pantalla de projecció, tot i que també es poden utilitzar per omplir espais. En definitiva, actuen com una pantalla a l’ús, encara que amb algunes diferències evidents que la converteixen en una solució avantatjosa per a uns casos i poc recomanable en altres.

Per començar, pots consultar el nostre article amb alguns consells bàsics per escollir el millor projector pel teu esdeveniment audiovisualI per continuar, fem un repàs per veure quan tens o pots utilitzar un projector en el teu esdeveniment audiovisual i quan és més aconsellable optar per altre solucions més adequades:

La il·luminació, un factor decisiu

Sense dubte, una de les claus quan busquen solucions pel nostre esdeveniment és la il·luminació que hi haurà en la localització del mateix. Els projectors són recomenable tan per a interior com per a exteriors. Tot i així, sempre hem tenir en compte la il·luminació, ja que afecta directament en la qualitat de la projecció.

Si el nostre esdeveniment tindrà lloc en exterior i durant el dia, hem de descartar automàticament els projectors per un problema de contrast. No obstant, trobarem en les pantalles LED una solució idònia.

Per esdeveniment en interior amb llum tènue, o de nit, els projectors es converteixen en la millor opció, i s’utilitzen habitualment en esdeveniment com el que veiem en la imatge superior de l’Assemblea de Comisionaris del FC Barcelona amb la col·laboració d’EIKONOS com a proveïdor audiovisual. És important assenyalar que si utilitzarem les projeccions en un escenari, hem de controlar molt bé la il·luminació per a que no perjudiqui a l’altre.

Projector de video per a esdeveniments, també en distàncies curtes

Al contrari del que podríem pensar, un projector també és útil en distàncies curtes. En un museu o en exposicions és probable que ho hagis vist, i si el teu esdeveniment té lloc en una localització amb poc espai, pots valorar aquesta possibilitat.

La distància entre la lent i la pantalla és un altre element primordial quan hem d’optar per un projector de vídeo per a esdeveniments. Es poden utilitzar TFTs o pantalles de plasma, però també projectors. La clau en aquest cas, serà tenir en compte aquesta distància per poder així escollir el projector més adequat.

Normalment, els projectors necessiten una distància mínima per complir amb les seves funcions a la perfecció. En el cas de no disposar d’aquesta distància, haurem d’optar per projector que permetin projeccions de curt a molt curt abast:

Distancia entre el proyector y la pantalla - EIKONOS

Per altra banda, sorgeix una altra limitació: el posicionament de la pantalla, el projector i l’espectador. Si l’observador es col·loca entre la pantalla i el projector, la projecció es realitzarà sobre el seu cos i en la pantalla veurem la ombra que es produeix. Per evitar-ho, la retroprojecció serà l’opció més viable ja que canvia la distribució d’aquests tres elements de forma que el projector es troba rere la pantalla, i no davant a ella.

Projectar en qualsevol superfície

Una altra avantatge de les projeccions es que aconsegueixen imatges en diferents formats. Acostumats actualment a un format panoràmic en 16:9, els projector permeten aconseguir, per exemple, pantalles molt més panoràmiques, com la de la imatge del inici. Aquest s’aconsegueix gràcies a la combinació de varis projectors que fusiones les seves imatges a través de la tècnica del blending.

El mapping és una altra solució quan busques un efecte impactant ja que permet projectar sobre qualsevol superfície obtenint resultats realment cridaners.

El mapping ses pot aplicar qualsevol superfície, aconseguint tot tipus d’efectes en edificis, però també en espais i objectes de qualsevol mesura i inclús en persones. 

En aquest aspecte , és important contactar amb els millors professionals per treure el màxim profit a un mapping audiovisual. Com diem, el mapping pot aconseguir un efecte impactant, però si no comptem amb l’ajuda de professionals, el resultat pot donar l’efecte totalment contrari al esperat ja que actualment la gent és bastant exigent i les seves expectatives vers a un mapping acostumen a ser elevades.

En definitiva, com veiem, les possibilitats dels projectors són més amplies del esperat. S’utilitzen en conferències, però també en esdeveniments de menor mesura i en exteriors. El important és saber quan es pot utilitzar i quan hem d’optar per altres.

Si tens algun dubte al respecte o necessites més informació per organitzar el teu esdeveniment, deixa un comentari més a baix o contacta amb nosaltres. Parlem!

EIKONOS lloguer d'equips per a esdeveniments audiovisuals

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.