23 octubre

Escollir projector per a esdeveniments: la importància dels lúmens

Fa temps que els projectors de vídeo es van instal·lar en els centres de treball com a útil eina de treball. Amb el pas dels anys han evolucionat, guanyant en nitidesa i prestacions i segueixen sent imprescindibles en tots els llocs on es fan presentacions i es mantenen reunions.

No és per a menys. La seva funcionalitat i la quantitat d’avantatges que aporten en el treball en equip, fan que triar un projector per a esdeveniments sigui pràcticament obligatori. Però, què hem de tenir en compte? Quins aspectes ens ajudaran a descartar opcions? L’immens catàleg al mercat ve carregat de dubtes. Per això, a Eikonos t’ajudem amb aquesta àrdua tasca centrant-nos en un dels aspectes tècnics més importants: els lúmens.

 

La importància dels lúmens a l’hora d’escollir un projector

La potència lumínica és un dels factors que marquen la diferència a l’hora d’escollir un projector o un altre. Aquesta variable determina, explicat de manera simple, la quantitat de brillo que emet el nostre projector.

Per poder decidir entre diferents equips, un dels mètodes més fiables de mesurament és l’establert per l’Institut Nacional Nord-americà d’Estàndards (ANSI), per la qual cosa acostumem a parlar de “lúmens ANSI”.

I quins són els paràmetres que hem de tenir en compte per determinar la potència lumínica necessària per assegurar una correcta?

 

Paràmetres per determinar la potència lumínica

 

  • Àrea de la superfície a projectar. No és el mateix projectar sobre una superfície, per exemple, de 3x2m (6m2) que en 6×4 (24m2). Com podem veure al augmentar al doble l’altura i amplària de projecció, l’àrea a projectar s’ha incrementat 4 vegades. Per tant, en les mateixes condicions de projecció, al duplicar la grandària de pantalla hem de quadruplicar la potència lumínica necessària.

 

  • Tipus de superfície sobre la qual es realitzarà la projecció. Les necessitats canvien totalment segons on projectem. Un exemple: s’incrementen si en comptes de projectar sobre una superfície ideal, com pot ser una pantalla de projecció, ho fem, per exemple, sobre una façana de pedra fosca.

  

  • Condicions ambientals d’il·luminació a la zona de projecció. La qualitat final de la projecció està molt relacionada amb l’entorn en què s’ha de realitzar. No és el mateix projectar en una sala fosca (cinema) o en semi penombra que en un entorn d’oficina o, en un entorn de llum difusa diürna. Així mateix, l’àrea projectada pot veure’s compromesa per l’existència de focus pròxims que incideixin sobre aquesta o per reflexes d’altres fonts lumíniques.
Potència lumínica per escollir projector
N.B.: Projectant sobre una superfície preparada tal com una pantalla de projecció

 

I per què hem d’estudiar l’entorn on realitzarem la projecció? Per què és tan important?

En primer lloc, analitzar l’entorn ens permetrà determinar quina potència lumínica és la ideal en cada cas. Tal i com mostrem a la taula anterior, el tipus d’il·luminació d’un espai ens indica les necessitats lumíniques que requereix la pantalla. En segon lloc, ens ajuda a identificar i corregir les possibles situacions que puguin comprometre a la correcta visualització del contingut a projectar.

 

Si estàs buscant un projector per a esdeveniments, en Eikonos comptem amb la millor tecnologia i la posem totalment a la teva disposició per aportar solucions a les teves necessitats. Recorda que, per a determinades situacions, el lloguer d’equips audiovisuals és una altra opció excel·lent, un servei en el qual estem especialitzats.

T’animes a fer realitat el teu projecte? Parlem!

 

Equips Audiovisuals de lloguer amb EIKONOS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.