03 octubre
© Es Devlin - experta en escenografía y espectáculos audiovisuales

Es Devlin, l’experta en escenografia i espectacles audiovisuals

Parlar de Es Devlin és parlar d’escultura, llum i arts escèniques en el seu més sentit contemporani. Aquesta dissenyadora angles que dona vida als espais fent ús dels recursos audiovisuals de forma creativa, s’ha convertit en un must en els principals esdeveniments que es celebren al llarg del món, per la seva escenografia i espectacles audiovisuals.

Les seves propostes espectaculars plenes de lluminositat i mescles entre el món real amb el digital amb la finalitat de crear un nou univers temàtic ha sigut protagonista de grans esdeveniments com la Cerimònia de Clausura dels Jocs Olímpics de Londres, l’obertura del Jocs de Rio i el seu art s’expandeix per escenaris dels millors músics com U2, Beyoncé, Kanye West, Jay Z i Adele, entre d’altres.

Despertar les emocions

Es Devlin es considera una de les artistes més prolífiques en les arts escèniques de la seva generació. Tant la seva professió com la seva vocació la defineixen com un Stage Designer (dissenyadora d’escenaris), una figura en la que és necessari tenir una alta capacitat creativa i a la vegada grans coneixements tècnics sobre els equips audiovisuals i les possibles que aquests ofereixen per aconseguir uns resultats escenogràfics concrets, sempre amb l’objectiu de captivar a l’audiència.

Devlin ha sigut capaç d’intervenir en tot tipus d’esdeveniments i escenaris, sense trencar la seva essència: òpera, dansa, musicals, teatre, moda… És fàcil trobar exemples de la seva obra allà on mirem i reconèixer que un escenari ha passat per les seves mans.

Podríem dir que la clau de la seva metodologia es troba en entendre els efectes i sensacions que pot generar l’ús d’una tecnologia o una altra: una projecció inesperada, ubicar un videowall amb centenars d’estímuls per a l’espectador… Sense dubte, el seu treball reflexa clarament com els recursos audiovisuals poden despertar les nostres emocions.

Projectes destacats com a Stage Designer

A

Tot i que la seva vinculació al teatre i l’òpera són indubtables, va ser la seva posada de llarg amb Kanye West la que va convertir en enfocament mundial l’any 2005. I no va ser fàcil. L’artista nord-americà va conèixer per casualitat els escenaris que Es Devlin havien creat per a la banda post punk Wire. Es va enamorar i li va encarregar l’escenografia de Touch the Sky World Arena Tour deu dies abans del seu inici. Des de llavors, no ha parat.

Una de les seves obres més reconegudes va ser donar vida a l’escenari del Formation World Tour de Beyoncé el 2016. Per a que l’escenari estigués a l’altura de la gran diva del R&B, Es Devlin i el seu equip no es va conformar amb un equip audiovisual convencional per acompanyar l’espectacle, si no que van explotar les possibilitats de cada un dels materials.

L’obra mestra va ser el cub gegant de 60 peus d’altura (18’2 metres) formats per pantalles de LED d’alta definició que firaven sobre el seu eix i mostraven moments de la vida de la cantant, així com vídeos i animacions que ajudaven a donar-li valor a la temàtica del tour i animar al públic. La versatilitat del cub permetia que la cantant i els seus ballarins poguessin entrar i sortir de la construcció geomètrica a qual va tenir tanta importància que ho van nombrar “manolito”.

Es Devlin també va fer de les seves en l’escenografia de Miley Cyrus. Veure sortir a la cantant per una pantalla de la seva pròpia llengua era una cosa més que atrevida. Retorçat, surrealista i, a la vegada,  enlluernador. Per aconseguir l’emoció, Devlin juga com ningú amb l’espai, la llum, la foscor, el buit i les formes en els seus esdeveniments audiovisuals.

Des d’EIKONOS ens encanta veure com els artistes juguen amb la creativitat, la tecnologia i els recursos audiovisuals per crear grans espectacles, aconseguint una escenografia que captivi als assistents. T’agradaria crear escenaris que despertin les emocions al públic? Explica’ns el teu projecte i el nostre equip t’assessorà per generar una experiència audiovisual memorable. Parlem!

EIKONOS serveis audiovisuals per a esdeveniments

 

© Imatge – Es Devlin

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.