10 septiembre

Errors a evitar sobre el lloguer de material audiovisual

El lloguer de material audiovisual per un esdeveniment pot semblar fàcil però, res més lluny de la realitat. Donada la gran quantitat d’oferta del mercat i la velocitat a la qual avança la tecnologia, es requereix assessorament professional per saber els errors a evitar en el lloguer de material audiovisual.

No series el primer que es confia en el muntatge, que no sap delegar, manipulació inapropiada d’equipaments de so, projectors que no serveixen per una sala de reunions o deixar la gestió de micròfons en mans inexpertes. Tot això, pot crear el caos durant una ponència o exposició.

En aquell moment no hi ha gaire a fer, a no ser que haguem contractat la assistència d’un equip de tècnics amb experiència.

A Eikonos t’ajudem a definir el material audiovisual que necessites. Així només t’hauràs de preocupar pel control de l’esdeveniment i de que tot surti segons el que s’ha planejat.

Errors més comuns en el lloguer de material audiovisual

  • Absència de signatura d’un contracte: quan s’efectua el lloguer de material audiovisual, moltes vegades s’obvia l’elaboració d’un document on es determini en detall el tipus d’equipament i durant quant de temps serà utilitzat. En molts casos prevalen les presses que no ajuden quan hi ha un desperfecte en el material que no havíem vist o sorgeix un contratemps i desconeixem les conseqüències.
  • No tenir un pressupost definit: determina de quants diners disposes pel lloguer de material audiovisual. Tal com tens molt clares les partides pressupostàries per altres aspectes com el màrqueting, personal, lloguer del local, decoració, ponents… inclou des del principi el cost del material.

Els productes audiovisuals, com les llums, el so o les imatges influeixen directament en les emocions així que no s’ha de subestimar el material audiovisual, perquè d’ell dependrà en part l’èxit de l’esdeveniment i la percepció que el públic o els clients tenen d’aquest, i de la teva marca.

  • Triar la primera empresa: generalment es fa la contractació del lloguer a la primera empresa que ens recomanen tot i que no sabem si realment s’ajusta a les nostres necessitats. Estudia altres possibilitats del mercat, consulta els anys d’experiència que aquesta porta en el mon de la producció d’esdeveniments, amb quin tipus de clients ha operat, l’envergadura dels esdeveniments en els quals ha participat…
  • Triar el més barat. De la mateixa manera que mai escolliries una sala d’actes pel preu, no prenguis la decisió d’aquesta manera quan parlem de lloguer de material. Dins el món de la tecnologia, comptem amb un ventall molt gran de possibilitats. Tampoc es tracta de triar el més car, sinó de saber escollir la millor solució a les nostres necessitats. En això influeix el tipus d’esdeveniment, la mida, nombre d’assistents, si és en un espai tancat o a l’aire lliure,  si necessitem traductors, si hi haurà ponents, la mida de les pantalles…

Tens dubtes i t’agradaria comptar amb una valoració professional? Parlem-ne!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.